Türkiye’den vizesiz yerler arasında son yılların en popüler rotalarından biri olan Sharm El Sheikh’teyiz! Eşsiz su altı dünyası ile dünyanın en iyi 10 dalış noktasından biri olan Sharm El Sheikh’te yaz renklerinde bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Özellikle, Türkiye’de mevsim kış olduğunda, soğuk havalar ısınmak bilmediğinde, bizce gidecek en uygun fiyatlı yer işte burası! Üstelik Sharm El Sheikh, Türkler için vizesiz ve çok da ekonomik! Güneşe doyduğumuz ve su altı dünyasına bayıldığımız bu güzel rotadaki tüm deneyimlerimizi Sharm El Sheikh Gezi Rehberi’mizde paylaşıyoruz. Bu yazıda Sharm El Sheikh gezilecek yerler, aktiviteler, Sharm El Sheikh dalış turu, Sharm El Sheikh Kahire turu önerilerimizi ve konaklama, ulaşım gibi gezi ile ilgili tüm detayları okuyabilirsiniz.

Sharm El Sheikh, gezi noktalarından daha çok aktiviteleri ile öne çıkan bir rota. O yüzden, buradaki seyahatinizi Sharm El Sheikh dalış turu, Kızıldeniz tekne gezisi ve çöl safarisi gibi aktiviteler üzerinden planlamakta fayda var. Bir güzel yanı da ekonomik fiyatları ile otel tatiline çok elverişli bir yer olması! Ayrıca, aslında Türkler Mısır’a varış havalimanında kapı vizesi alarak gidiyor. Ancak, bir istisna olarak Sharm El Sheikh’te kapı vizesi uygulaması da yok! Tam bir turist adası olan vizesiz Sharm El Sheikh’te güneşi bol bir tatile hazır olun! Lafı daha fazla uzatmadan, Sharm El Sheikh gezilecek yerler rehberimize başlıyoruz!

SHARM EL SHEİKH NEREDE KALINIR

Konaklama tavsiyeleri, Sharm El Sheikh Gezi Rehberi’mizin ilk başlığı. Sharm El Sheikh’te konaklama için en çok her şey dahil veya yarım pansiyon hizmet veren büyük oteller tercih ediliyor. Ortalama seviyede bir büyük otelde her şey dahil, 2 kişi ve 3 gece konaklama $400 civarında. Bu aralıkta çok fazla seçenek var. O yüzden de Sharm rotasında büyük oteller her zaman daha çok tercih sebebi.

Diğer bir sebep de Sharm El Sheikh’in gezi planlaması. Yarımadada turistik anlamda yoğun bir gezi rotası çizmenize gerek kalmayacak. Gezi rotası çoğunlukla aktivitelerle şekilleneceği için otelin plajında ve havuzlarında geçirecek bol bol vaktiniz olacak.

Sharm El Sheikh’te nerede kalınır diyenler için önerebileceğimiz 4 bölge var. Kıyılarındaki mercan resifleri ile ünlü bu dört bölgede konaklarsanız, kıyıdan şnorkelle kolayca su altını da izleyebilirsiniz. Sharm El Sheikh konaklamanız için ilk iki önerimiz; bizim de konakladığımız Naama Bay ile havalimanına 10 dakika mesafedeki Nabq Bay. Bu iki bölge hem doğası, hem plajları hem de bol otel alternatifi ile öne çıkıyor. Ayrıca, ikisi de gece hayatı, yeme içme mekanları ve alışveriş olanakları açısından oldukça hareketli.

Naama ve Nabq körfezlerine ek olarak önereceğimiz iki bölge daha var. Bunlardan biri daha sakin ortamı ile bilinen ve yarımadanın en güneyindeki El Hadaba bölgesi. Diğeri ise en popüler otellerin olduğu, Naama ve Nabq körfezleri arasında kalan Shark’s Bay.

Sharm El Sheikh Otelleri ve Otel Tavsiyeleri

Biz Sharm El Sheikh seyahatimizde Naama Bay’deki bu otelde konakladık. Otel, her şey dahil konseptli ve tam bir fiyat performans oteli. Otel olanakları arasında 9 havuz, 3 restoran ve barlar, spa merkezi ve spor salonu mevcut. Jaz Sharm Dreams, aynı gruptaki deniz kıyısı konumlu Jaz Fayrouz ile karşılıklı konumda. Plaj kullanımı Jaz Fayrouz’dan yapılıyor, Dreams’den Fayrouz plajı 200 metre yürüyüş mesafesinde. Plajın en güzel yanı ise kıyısında mercan resifi olması. Ayrıca, yürüyüş mesafesinde anlaşmalı olduğu bir Aqua Park da mevcut. Rezervasyon yapmak veya fiyatları görmek için tıklayın.

Otel önerileri ve Sharm El Sheikh balayı otelleri için detaylı rehberimize göz atın:

SHARM EL SHEİKH NEREDE KALINIR: İDEAL BÖLGELERDEN OTEL ÖNERİLERİ

SHARM EL SHEİKH GEZİLECEK YERLER

1. RAS MUHAMMED MİLLİ PARKI

Ras Muhammed, Sina Yarımadası’nın güney ucunda Süveyş ve Akabe körfezlerinin birleştiği noktada yer alan bir milli park. Milli park sınırlarında 220’den fazla mercan türü ve resifler, 1000’in üzerinde balık türü ile onlarca tür deniz yıldızı, kabuklu, deniz kaplumbağası ve deniz kestanesi olduğu biliniyor. Bu inanılmaz zengin su altı dünyası ile de dünyanın en iyi 10 dalış rotasından biri. Aynı sebeple, Sharm El Sheikh gezilecek yerler listemizin de ilk noktası.

Ayrıca, kocaman bir bölgeye yayılan park Sharm el Sheikh’in eko turizm bölgesi merkezi. Milli park sınırlarında belirlenen noktalarda dalış ve şnorkel turları yapılıyor. Bu turlar da Sharm el Sheikh rotasının en popüler aktivitesi.

Ras Muhammed su altı parkını görmek için Sharm El Sheikh’teki tekne turlarından birine katılabilirsiniz. Allah Kapısı, Ras Muhammed Milli Parkı’nda tekne gezisi ve Sihirli Göl gezisini içeren bu tur dalış yapmadan bu bölgeyi gezmek isteyenler için ideal seçenek. Tur şirketi, deneyip memnun kaldığımız acente.

2. SHARM EL SHEİKH DALIŞ TURU

Sharm el Sheikh’te dalışa uygun çok sayıda nokta var. Bunlardan en ünlüsü Ras Muhammed Milli Parkı ile Tiran Adası. Tüm turlar da dalış okulları ve tur acenteleri ile yapılıyor. Sina yarımadasında dalış yapabileceğiniz yerlerdeki mercan resifleri ve biyoçeşitlilik koruma altında. O yüzden, bu aktiviteyi şahsi olarak gerçekleştirmek mümkün değil. Milli parka giriş $5.

Ras Muhammed Dalış Turu

Ras Muhammed Milli Parkı içindeki dalış noktaları arasında Shark & Yolanda Resifi, Anemone City, Shark Observatory, Jackfish Alley, Ras Burg, Ras Zaatar ve Ras Ghozlani var. Bizim de tercih ettiğimiz rota Ras Muhammed Milli Parkı oldu ve çok memnun kaldık.

Bizim deneyimleyip memnun kaldığımız acenteden tekne ile otel transferli, öğle yemekli Ras Muhammed Milli Parkı’nda Dalış ve Şnorkel Turu ve White Island Gezisi için rezervasyonu buradan yapabilirsiniz.

Dalış yapıp yapmayacağınıza emin değilseniz, dalış ücreti hariç tur da satın alabilirsiniz. Program aynı, tekne aynı. Dalış ücreti hariç, otel transferli, öğle yemekli Ras Muhammed Milli Parkı’nda Tekne Gezisi, Şnorkel Turu ve White Island Gezisi için rezervasyonu buradan yapabilirsiniz. Bu tur ile çıkış tekne turu esnasında dalış yapmaya karar verirseniz kişi başı ücreti $20. Nakit veya kartla ödeme yapılabiliyor.

Tiran Adası Dalış Turu

Sharm el Sheikh’te dalış için en sevilen yerlerden bir diğeri de Tiran Adası. Yanındaki Sanafir Adası ile birlikte Kızıldeniz’de Tiran boğazını oluşturan bir bölgede 4 büyük resifin ev sahibi.

Tiran Adası’ndaki dalış noktaları arasında Ras Nasrani, Ras Ghamila, Gordon Resifi, Thomas Resifi, Woodhouse Resifi, Jackson Resifi ve Laguna Resifi var. Tur kapsamında Tiran Adası üzerine çıkılmadığını, sadece etrafında tekne ile gezildiğini ekleyelim.

Bizim deneyimleyip memnun kaldığımız acenteden tekne ile otel transferli Tiran Adası Dalış ve Şnorkel Turu için rezervasyonu buradan yapabilirsiniz.

Sharm El Sheikh Dalış Turu hakkında detaylı bilgiler için rehberimiz: SHARM EL SHEİKH DALIŞ TURU: NEREDE, NASIL YAPILIR, FİYATLARI

3. OLD MARKET

Sharm El Sheikh Gezi Rehberi’mizde bolca bahsettiğimiz gibi burası tamamen turistik bir ada. Özellikle büyük otellerde konaklayıp bölgeyi turlarla gezince Mısır’ın eski dokusunu hissetmek pek mümkün değil. İşte, bunun için Old Market çevresini gezebilirsiniz.

Aslında Old Market, Al Sahaba Camii’nin çevresinde kurulmuş ve modernize edilen bir eski şehir çarşısı. Fakat, burası için de %100 Mısır diyemeyiz. Caminin ve çarşının etrafı çevrili, o bölgeye bile güvenlik kapısından geçerek giriyorsunuz. Çarşının içinde ve çevresinde de bolca yeme içme noktası ve hediyelik eşya dükkanı mevcut.

Biz bu tip çarşıların alasını Türkiye’de gördüğümüz için çok etkilendiğimizi söyleyemeyiz. Yine de Sharm El Sheikh gezilecek yerler listesinde olduğu için gitmişken görmek istedik. Çarşıya dair en güzel şey kesinlikle meydandaki Al Sahaba Camii.

4. AL SAHABA CAMİİ

Old Market turunda göreceğiniz Al Sahaba Camii’nin mimarisi gerçekten de çok görkemli. 2017’de açılan cami, aynı zamanda Sharm El Sheikh’in en büyük ikinci camisi özelliğinde. Fatımi, Memluk ve Osmanlı detayları görülmeye değer ve Sharm El Sheikh gezilecek yerler listesinin favorilerinden.

Al Sahaba için camiye girişte uyulması gereken giyim kuralları var. Kadınların kıyafeti kapalı olsa dahi girişteki bölümde dağıtılan hijab’dan giymesi gerekiyor. Caminin içinde ve merdivenlerinde fotoğraf çekilirken de bu kurala uyulmalı.

5. FARSHA KAFE

Sharm El Sheikh’te Old Market ile birlikte görebileceğiniz en otantik yerlerden biri de Farsha Cafe. Evet, bir kafe ama artık o kadar ünlü ki buranın gezi noktalarından biri olmuş durumda. Yamaçta kurulu teraslarla plaja doğru indiğiniz şahane bir manzarası var. Ayrıca, otantik Arap müzikleriyle gündüzden geceye her saate uygun bir yer. Menüsü hafif yemekler, nargile, alkollü ve alkolsüz içecek çeşitlerinden oluşuyor.

Farsha’nın renkli ortamında en sevilen yanı akşam ışıklandırması. Dolayısıyla buranın hem gündüz hem hava karardıktan sonra ışıklı halini görmenizi öneririz. Akşam saatleri kapısında kuyruklar olan çok kalabalık bir mekan. Bu yüzden de akşamüstü 4-5 gibi gidip birkaç saat geçirmek en ideali.

Old Market, Al Sahaba ve Farsha gezisini aynı gün yapabilirsiniz. Bu üçünü içeren rotada ulaşımı rahatça çözmek için bu turu satın alabilirsiniz.

6. SOHO MEYDANI

Sharm El Sheikh gezilecek yerler listesindeki bir diğer nokta da SOHO Meydanı. Meydanda ışık ve su şovları yapılan büyük bir havuz, çevresinde de marketler, yeme içme noktaları ve alışveriş mağazaları var. Aslında, turistlere yönelik yapılmış bir açık hava alışveriş merkezi gibi düşünebilirsiniz.

7. ATV İLE SİNA ÇÖLÜNDE SAFARİ

Sharm El Sheikh topraklarının çoğu çöl olduğu için burada çöl safarisi yapmak en sevilen aktivitelerden biri. Sina Çölü turu genel olarak ATV Safari şeklinde yapılıyor. ATV Safari programı için en ideali gün doğumu veya gün batımı saatleri. Bu safariler bazı turlarda barbekü ve yıldız izleme gibi başka etkinliklerle de birleştiriliyor.

3 saat sürecek bir rota ile Sina Çölü’nde ATV Safari için bu turu satın alabilirsiniz. Kısa süreli bir program için en iyi seçenek bu kapsam.

Sina Çölü’nde ATV Safari, Barbekü Yemek ve Geleneksel Gösteri içeren geniş bir program için bu turu öneririz. Bir diğer seçenek ise Sina Çölü’nde ATV Safari, Barbekü Yemek, Geleneksel Gösteri ve Yıldız Gözlemi’ni içeren bu tur. Her iki program da 5-6 saat sürüyor.

Ek olarak, ATV Safari turlarının tamamında kişinin isteğine göre deve ile kısa süreli gezi programı da mevcut. Biz hayvan gücü gerektiren aktiviteleri onaylamıyoruz. Dolayısıyla, hem rehberimizde hem de bu aktivite içinde önerimiz değildir.

8. CAM TABANLI TEKNE TURU

Dalış yapmak istemeyenler, Sharm El Sheikh’in su altı dünyasını, mercanları ve balıkları izlemek için cam tabanlı tekne turlarını da tercih edebilir. Bu gezi, denizaltı gibi bir araçla yapılıyor. En iyi yanı, teknenin cam alanları sayesinde zahmetsiz bir şekilde su altı gözlemi yapılabilmesi. Dalış turları bizce çocukla gitmeye uygun değil ve çok uzun süren programları içeriyor. İşte, bu gibi durumlarda bu turu listenize alabilirsiniz.

1,5-2 saat süren Sharm El Sheikh cam tabanlı tekne gezisi için bu turu satın alabilirsiniz.

9. SHARM EL SHEİKH KAHİRE TURU

Teknik olarak Sharm El Sheikh gezilecek yerler listesinde olmasa da bu rota için en çok gelen sorulardan biriyle devam ediyoruz. Yeterli vaktiniz varsa, piramitleri görmek için Sharm El Sheikh’ten Kahire’ye gitmek oldukça mantıklı. Ancak, yollarda çok fazla polis kontrolü var. Bu yüzden, Mısır’da bir lokasyondan diğerine bireysel olarak gitmek biraz yorucu oluyor. Dolayısıyla, şahsi olarak araç kiralamanızı hiç önermiyoruz. Ayrıca, yol da normalin çok çok üzerinde sürüyor. Bunun da nedeni, sık sık polis kontrolü olması ve kimlik, seyahat sorgusu yapılması. Çoğunluğuk da İngilizce bilmiyor. O yüzden, buradaki kısa vaktinizi gerçekten eziyete çevirmemek için en mantıklısı rotayı bir tur şirketi ile yapmak. Böylece, onlar tüm süreci sizin için halledecek.

Sharm El Sheikh Kahire arası kaç km diyenler için aradaki mesafe 500km. Yol ise ortalama 6 saat sürüyor. Buna bir de yol üzerindeki kontrol noktaları eklenirse ulaşımınız 8-10 saati bulabilir. O yüzden, vakti kısıtlı olanlar için turun uçakla yapılması tavsiyemiz.

Eğer ki günübirlik ve uçak ulaşımlı Sharm El Sheikh’ten Kahire turu yapmak istiyorsanız bu turu satın alabilirsinizProgramda Nil Nehri tekne gezisi, Kahire Mısır Müzesi, Giza Arkeolojik Alanı ve piramitler ile Keops Piramidi ziyareti var. Tüm program boyunca profesyonel Mısır tarihi uzmanı size rehberlik ediyor. Tur İngilizce gerçekleşiyor.

Uçak yerine otobüs ulaşımı tercih ediyorsanız, yine yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bir tur şirketi tercih etmek en ideali. Sharm El Sheikh Kahire turunu otobüsle ve daha uygun fiyata yapmak isterseniz bu turu satın alabilirsiniz. Program yine piramitler bölgesini ve Kahire Mısır Müzesi’ni içeriyor.

SHARM EL SHEİKH NEREDE

Sharm El Sheikh gezilecek yerler listemizin ardından Gezi Rehberi’mizdeki diğer noktalara geçiyoruz. Kısaca özetlemek gerekirse, Sharm El Sheikh, Afrika’nın Mısır ülkesinde, Kızıldeniz’e kıyısı olan Sina Yarımadası’nda bir şehir. Konum olarak Sina Yarımadası’nın güneyinde kalıyor. Topraklarının çoğu çöl olan bu bölge için yalnızca turistlere özel bir merkez oluşturulmuş desek yanlış olmaz bizce. Dolayısıyla, Sharm El Sheikh’i gördüğünüzde aslında Mısır’ı görmüş olmayacaksınız. Yılın 365 günü sıcak ve ılık iklimi ile daimi yaz rotalarından. Çoğunlukla da İtalya, Rusya ve Türkiye’den turist çekiyor.

Sharm El Sheikh ayrıca Kızıldeniz’in zengin su altın dünyası ve mercan resifleriyle Ras Muhammed Milli Parkı’nın da ev sahibi. Ras Muhammed Milli Parkı, dünyanın en iyi 10 dalış noktasından biri kabul ediliyor.

SHARM EL SHEİKH İÇİN VİZE GEREKİYOR MU

Bu sorumuz Sharm El Sheikh gezilecek yerler tamam da buraya vize gerekiyor mu diyenler için. Zira, vize prosedürlerinden yorgun düşmüş bir ülkeyiz neticede. Türkler, eskiden Mısır’a vize alarak gidiyordu ve süreç çok uzun sürüyordu. 2023 yılında yapılan güncelleme ile artık Mısır’a kapı vizesi alarak gidebiliyoruz. Sharm El Sheikh ise bu uygulamanın dışında ve tamamen vizesiz bir rota. Yani, eğer bu gezide yalnızca Sharm El Sheikh’te kalacaksanız kapı vizesi uygulamasından muafsınız. Sharm El Sheikh’e vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Gitmek için pasaportunuzun olması yeterli. Uçakta size bir form dağıtılacak, bunu doldurun. Ülkeye giriş işlemleriniz esnasında bu formu verip kolayca giriş yapacaksınız.

SHARM EL SHEİKH’E NASIL GİDİLİR

Türkiye’den Sharm El Sheikh için farklı havayolu firmalarının direkt uçuşları mevcut. İstanbul Sharm El Sheikh uçuşu yaklaşık 2 saat 40 dakika sürüyor. Sıcak bir iklime ulaşmak için çok ideal bir süre demek mümkün. Dolayısıyla, 3-4 gün için bile kolayca gidebileceğiniz bir şehir.

Gezi planına göre Sharm El Sheikh seyahatini Kahire, Luxor ve Hurghada gibi Mısır’daki diğer turistik bölgelerle de birleştirmek mümkün. Sharm El Sheikh’ten Mısır içindeki diğer şehirlere de uçuşlar oluyor.

SHARM EL SHEİKH’E NE ZAMAN GİDİLİR

Türkiye’den gidecekseniz Sharm El Sheikh’e gitmek için en ideal zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Özellikle, yaz döneminde hava çok sıcak oluyor. Zaten rotanın esas güzelliği de Türkiye’de kış olduğunda 2,5 saatlik bir uçuşla güneşli ve sıcak havalara kavuşmak bizce!

İlkbahar ve sonbahar dönemleri Sharm El Sheikh’te dalış yapmak isteyenler için de ideal. Biz gezimizi Mart ayında yaptık ve gezi açısından çok iyi bir havaya denk geldik. Su sıcaklığı iyiydi ve seyahatimiz çok konforlu ve keyifli geçti. Bu dönemi önermemizin bir nedeni de havanın Sharm El Sheikh gezilecek yerler ve aktiviteler listesini tamamlamak için daha uygun olması.

Dalış ve yüzmek önceliğiniz değilse, ben otel tatili yapacağım diyorsanız, o zaman kış dönemini de tercih edebilirsiniz. Sıcak rotaların en güzel yanı, Türkiye’de soğuktan ve yağmurdan sıkıldığımızda bize küçük bir yaz molası verdirmesi.

MISIR PARA BİRİMİ

Mısır para birimi Mısır Lirası ya da Mısır Pound’u olarak geçiyor. Ekonomisi Türkiye’ye çok benzeyen Mısır, geçtiğimiz dönemde çok ciddi bir devalüasyon yaşayınca Mısır Lirası döviz karşısında çok fazla değer kaybetti. Bu sebeple, şu sıralar Türk Lirası karşısında dahi uygun fiyatlı bir ülke. Fiyatların bizim için bu derece makul olmasının nedeni de ekonomisindeki bu hassas süreçler. 2024 Mayıs için 1 USD 47,80 Mısır Lirası’na eşit.

Sharm El Sheikh’te turistler USD ile ödeme yapabiliyor. Yani, illa ki Mısır Lirası taşımanıza gerek yok. Dolayısıyla, nakit olarak ödeme yapacağınız otel konaklaması, aktivite ve yeme içme giderleri için USD kullanabilirsiniz. Bunun dışında yine turistik olarak yapacağınız tüm aktivitelerde kredi kartı ile de ödeme yapmak mümkün.

Biz Sharm El Sheikh’e varışımızda havalimanındaki döviz bürosundan sadece 30 USD bozdurduk. Bunu da ulaşımda ve yeme içme mekanlarında kullandık. Otel konaklaması ve aktiviteler için ödemelerimizi hep kredi kartı ile USD cinsinden ödedik. Havalimanı döviz bürosu parayı yüksekten bozuyor. Ancak, çok fazla para bozdurmayacaksanız, ayrıca uygun fiyatlı bir döviz bürosu aramanıza açıkçası pek gerek de yok.

SHARM EL SHEİKH’TE ULAŞIM

Ulaşım konusu Sharm El Sheikh Gezi Rehberi’nde ayrıca bahsetmemiz gereken bir başlık. Öncelikle, yollarda çok sık polis kontrolünün olduğu bu rotada şahsi olarak araç kiralamanızı tavsiye etmiyoruz. O yüzden, tüm ulaşımlarınız için transfer veya taksi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Transferleri otelden organize edebilirsiniz. Turların çoğu otel transferli oluyor. Buna dikkat ederseniz ayrıca taksi ulaşımına ihtiyaç duymayacaksınız. Taksi konusu Sharm El Sheikh’te dikkat etmeniz gereken bir şey. Gereğinden fazla ödeme yapma veya kandırmaca gibi durumların önüne geçmek için izleyebileceğiniz üç yöntem var:

1. Taksiyi Otelinizden Çağırmak: Otelden taksi çağırmak güvenli. Ancak, kullanım fiyatları normalin biraz üzerinde oluyor.

2. Indrive Uygulaması: Biz ulaşımlarımızı Booking.com ve otel üzerinden yaptığımız için Indrive kullanmadık. Ancak, Indrive’ın fiyatları oldukça makul.

3. Booking.com Taksi Rezervasyonu: Bu bizim de kullandığımız yöntem. Otellerden alışık olduğumuz Booking.com üzerinden taksi rezervasyonu da yapabilirsiniz. Biz Sharm El Sheikh’te çok rahat ettik.

Taksiler konusunda bir uyarımız da araçların modeli hakkında. Genel olarak araçlar oldukça eski ve bildiğimiz sarı taksi görünümünde değil. Dolayısıyla, taksi çağırdığınızda sarı bir araba görmeyi beklemeyin. Bir beyaz taksiler var, bir de transfer olarak çalışan standart araçlar var. Ayrıca, plakalar Arapça olduğu için ayırt etmek de zor olabiliyor.

SHARM EL SHEİKH’TE NE YENİR, NEREDE YENİR

Seyahatimizdeki program gereği Sharm El Sheikh’te çok fazla yeme içme mekanı denemedik. Ancak, gittiklerimiz arasında eski şehir merkezindeki Cafe Italiano, Soho’da Hard Rock Cafe ve bu rotanın en sevilen mekanı Farsha Cafe listenize eklenebilir. Bu üç mekan arasında Farsha Cafe, bizce yemekleriyle değil, içecek çeşitleri ve ortamı ile öne çıkıyor.

SHARM EL SHEİKH’TE BALAYI

Mısır, Türkiye’den gidebileceğiniz vizesiz balayı ülkelerinden biri. Sharm el Sheikh ise en sevilen vizesiz balayı rotalarından. Aslında bu fikre biz de katılıyoruz. Çünkü, otel konseptleri ve rotanın aktiviteleri balayı için gerçekten de çok uygun.

Sharm El Sheikh’te balayı için önerdiğimiz otellerin küçük bir özeti şöyle:

1. Four Seasons Resort Sharm El Sheikh 9,2

Shark’s Bay’deki konumu ile Four Seasons Resort, Sharm el Sheikh’in en iyi otelleri arasında. Konumu, Kızıldeniz manzarası, otantik dekorasyonu ve otel hizmeti en çok öne çıkan özellikleri. Otelde mercan resifi olan plaja ek olarak 5 havuz, 12 restoran, spa, 4 tenis kortu ve çocuk kulübü gibi birçok olanak mevcut. Tümü teraslı olan odalarının bazılarında özel havuz ve mutfak da var. Rezervasyon yapmak veya fiyatları görmek için tıklayın.

2. Rixos Sharm El Sheikh – Ultra All Inclusive Adults Only 9,3

Nabq Bay’de ultra her şey dahil konseptinde, yetişkin oteli olarak hizmet veren Rixos Sharm El Sheikh, hem balayı hem de lüks bir tatil deneyimi için ideal seçeneklerden. Olanakları arasında mercan resifi olan plaj, 7 havuz, 7 restoran, 9 bar, spa merkezi ve spor salonu var. Tüm odaları deniz, bahçe veya havuz manzaralı olarak balkonlu veya teraslı. Ayrıca, Rixos Premium Seagate’te bulunan Rixos Aquaventure Park’a da ücretsiz giriş imkanı mevcut. Rezervasyon yapmak veya fiyatları görmek için tıklayın.

3. Meraki Resort Sharm El Sheikh Adults Only 9,3

Yetişkin oteli olarak hizmet veren Meraki Resort, Shark’s Bay’deki konumu ile Sharm El Sheikh en iyi balayı otellerinden. Meraki Resort’ün diğer otellerden farkı, bohem bir stil ile daha modern bir dekorasyona sahip olması. Odaları ise deniz manzaralı, spa küvetli, terasla spa küvetli veya özel havuzlu gibi konseptlerde hazırlanmış. Müşterilerine özel plajı ve kıyısında mercan resifi mevcut. Rezervasyon yapmak veya fiyatları görmek için tıklayın.

SHARM EL SHEİKH YORUMLARI

Son olarak, gitmeden önce bilseniz iyi olur dediğimiz birkaç noktayı da Sharm El Sheikh Yorumlar başlığı altında eklemek istedik.

1. Kültürel Fark

Mısır geziniz esnasında birtakım yaklaşımlar kültür farklılıklarından dolayı size ilginç ve itici gelebilir. Sharm el Sheikh turizm odaklı bir bölge olduğu için turistlere de zaman zaman cüzdan yaklaşımı yapılabiliyor. Alakasız yerlerde bahşiş bekleme, sürekli bir şey satma çalışması, bize göre kaba sayılabilecek hareketlere ve tavırlara denk gelmeniz çok olası. Tahammülünüz düşük olduğunda hoşlanmayacağınız durumlar olacaktır. Ancak, size özel hareketler değil.

2. Sharm El Sheikh’te Giyim

Burası tam anlamıyla bir turist bölgesi olduğu için kıyafet konusunda çekinmenizi gerektiren bir durum olmayacak. Otellerin içinde ve çevresinde rahat olabilirsiniz. Eski Şehir Merkezi’nde biraz kapalı giyinmek iyi olur. Ek olarak, Al Sahaba Camii içini gezecekseniz girişinde kadınlara ücretsiz olarak verilen hijab’dan giymeniz gerekiyor.

3. Kontrol Noktaları

Özellikle havalimanında ve yollarda çok sık polis kontrolü oluyor. Yolda poliste zaten sürücü muhatap olacak. Havalimanında ise 10 yerden fazla noktada çanta, bavul, pasaport ve damga kontrolüne denk gelecekseniz. Karşılaştığınızda şaşırmamanız için belirtmek istedik.

Sharm El Sheikh Gezilecek Yerler ve Sharm El Sheikh Gezi Rehberi yazımızın sonuna geldik. Tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Diğer Sharm el Sheikh Yazıları:

SHARM EL SHEİKH DALIŞ TURU: NEREDE, NASIL YAPILIR, FİYATLARI

SHARM EL SHEİKH KAHİRE TURU: NASIL GİDİLİR, TUR TAVSİYESİ