İster deniz tatili, ister bol antik kentli kültür turu ya da şelalelerle, kanyonlarla dolu bir doğa gezisi; Antalya’da herkesin isteğine cevap verecek bir rota bulmak mümkün. Diyelim ki henüz yaz gelmedi ve biraz da Antalya’nın doğasını görelim istiyorsunuz veya yüz derece sıcakta kendinize serin bir yer arıyorsunuz, belki de adrenalin peşinde koşuyorsunuz ve isteğiniz rafting yapmak… O zaman hazırlanın; çünkü Köprülü Kanyon’a gidiyoruz!

Yeşili bol doğası, turkuaz renkli Köprüçay’ı ve su sporlarına uygun ortamı ile Köprülü Kanyon, Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak başı çekiyor. Israrımızda pek de haksız sayılmayız; çünkü kendisi aynı zamanda hem Türkiye’de, hem de dünyada da rafting yapılacak en iyi yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Köprülü Kanyon’da yapabileceğiniz aktiviteler arasında raftingin yanı sıra doğa yürüyüşleri, adrenalin sporları, kampçılık, jeep safari ve dalış da bulunuyor.

KÖPRÜLÜ KANYON NEREDE

Köprülü Kanyon, Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Beşkonak beldesi ile Çaltepe (eski adıyla Bolasan) köyü sınırları içinde yer alan geniş bir vadi. Bu vadiyi oluşturan Köprüçay Nehri, Isparta’nın Sütçüler ilçesinde başlayıp Antalya’da denize döküldüğü için aslında Köprülü Kanyon da geniş bir alana hakim.

Antalya merkezden Köprülü Kanyon’a ulaşmak yaklaşık 1 saat sürüyor.

KÖPRÜLÜ KANYON’A NASIL GİDİLİR

Köprülü Kanyon, Antalya merkezden çok kolay ulaşabileceğiniz bir noktada bulunuyor. Ayrıca, uzun süredir birçok tur şirketinin programında yer almasından dolayı buraya sadece kendi aracınızla değil, günlük turlarla ya da toplu taşıma kullanarak da kolayca gelebilirsiniz.

Antalya merkezden Köprülü Kanyon’a gelmek için;

#1 Öncelikle Manavgat – Antalya karayolu üzerinden Serik yönüne gidin.

#2 Serik yolu üzerinde ilerlerken Köprülü Kanyon tabelalarını göreceksiniz, onları takip edin.

#3 Köprülü Kanyon’a yaklaştığınızı turkuaz renkli Köprüçay’ın aktığı yolun yanından giderken fark edeceksiniz. Bu yoldan sapmadan 10 dakika kadar devam edin.

#4 Yol sizi Beşkonak ilçesinin merkezine ve Köprülü Kanyon’un tarihi köprülerinin bulunduğu alana getirecek. Bu noktaya geldiğinizi kanyon çevresinde çok sayıda bulunan rafting işletmelerinden anlayabilirsiniz. 😊

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI HAKKINDA BİLGİLER

1973 yılında milli park ilan edilen Köprülü Kanyon, yaklaşık 36.000 hektar büyüklüğünde geniş bir alana yayılıyor. 14 kilometre uzunluğu ile ülkemizin en uzun kanyonu olma özelliğindeki Köprülü Kanyon, en popüler rafting parkurlarından da biri. Raftingin yanı sıra doğa sporları ve kampçılık için de Akdeniz bölgesinde en çok tercih edilen rotalarından.

Adı, kanyonun içinde yer alan iki tarihi köprüden geliyor. Rafting esnasında görebileceğiniz köprülerden küçük olan bir usta ve fotoğraf çekimlerinin uğrak noktası olan kemerli köprü ise ustanın kalfası tarafından yapılmış. Bu durumda, boynuz kulağı geçmiş diyebiliriz sanıyoruz. 😊

Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde; maki, sedir, servi ve kızılçamdan oluşan geniş bir ağaç ve bitki çeşitliliği bulunuyor. Zaten, geziniz esnasında bu yeşil manzaralara bol bol şahit oluyorsunuz. Milli park içindeki avlanma nedeniyle yaban hayvan türlerinin çeşitliliği ve sayısı günden güne azalsa da kanyonu oluşturan Köprüçay, alabalık yetiştiriciliğinin bu bölgedeki merkezi. Bunu da Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde karşınıza çıkacak alabalık tesis ve restoranlarından kolayca anlayabilirsiniz.

Köprülü Kanyon bir milli park içerisinde yer almasına rağmen girişi ücretsiz. Park alanına geldiğinizde, araçlı ya da araçsız olsanız dahi, hiçbir ücret ödemeden giriş yapabiliyorsunuz. Yaşasın!

 

KÖPRÜLÜ KANYONDA RAFTİNG

Köprülü Kanyon denince akla önce tarihi köprü manzarasında bir fotoğraf çekilme, ardından da rafting turu geliyor. Gittiğiniz mevsim uygunsa, kanyon çevresindeki turlardan destek alarak Köprüçay üzerinde bir rafting deneyimi yaşayabilirsiniz.

Daha önce hiç rafting yapmamış olsanız bile, kanyonun zorluk derecesi kolaya yakın olduğundan konuya korkmadan dahil olabilirsiniz. Biz, Köprülü Kanyon’u Mart ayının başında, nispeten rüzgarlı ve soğuk bir günde ziyaret ettik. O gün için rafting pek de iyi bir fikir değildi; ancak bir daha gelmek için iyi bir bahanemiz oluştu. 😊

Köprülü Kanyon’da Rafting için Bilmeniz Gerekenler

#1 Köprüçay’da rafting yaklaşık 2 saat sürüyor, parkurun uzunluğu 14 km.

#2 Köprülü Kanyon rafting turunuzu bölgede her an karşınıza çıkan rafting şirketlerinden organize edebilirsiniz. Eğer bu bölgede konaklıyorsanız, otel ve pansiyonlar da aynı hizmeti ya kendileri ya da anlaşmalı olduğu şirketler üzerinden veriyor.

#3 Köprülü Kanyon’a rafting için en uygun aylar; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül. Özellikle Antalya’nın sıcağından kaçıp serinlemek isteyenler için burada rafting yapmak en güzel etkinlik!

#4 Köprülü Kanyon’da rafting ücretleri kişi başı 35-50 TL arasında değişiyor. Eğer rafting turunu buraya yakın başka bir ilçeden satın alıyorsanız, buna günlük tur ücreti, transfer ücreti gibi ek masrafların ekleneceğini aklınızda bulundurun.

KÖPRÜLÜ KANYON KONAKLAMA – NEREDE KALINIR

Köprülü Kanyon Milli Parkı bölgesi içinde çok sayıda küçük otel ve pansiyon bulunuyor. Bu pansiyonlar bungalov ya da aile işletmesi gibi alternatifler içeriyor. Daha lüks bir konaklama deneyimi istiyorsanız Belek çevresine bakmak iyi bir fikir olacaktır.

Köprülü Kanyon’da popüler konaklama seçeneklerinden biri de kampçılık ki zaten bu bölge rafting ve kamp severlerin favori yerlerinden birisi. Köprülü Kanyon çevresinde kamp atmak için en uygun yerler Beşkonak beldesi ile Karabük köyü civarı. Kamp çadırlarınızı kendiniz getirebilir ya da kamp alanlarındaki işletmelerden günlük olarak kiralayabilirsiniz.

KÖPRÜLÜ KANYON ÇEVRESİNDE GEZİLECEK YERLER

Köprülü Kanyon çevresinde gezebileceğiniz diğer yerler arasında Selge Antik Kenti, tarihi Oluk köprüsü ve bu kanyonun daha yukarısında yer alan Tazı Kanyonu.

Tazı Kanyonu Nerede Nasıl Gidilir yazımızı okumak için tıklayın.

Köprülü Kanyon ve Antalya ile ilgili tüm fotoğraf ve notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından #journavelantalya etiketiyle ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!