Karaburun Plajları, Karaburun’da denize girilecek yerler yazımızda favorimiz olan 12 yeri anlatıyoruz. İzmir’in merkezinden 1,5 saat uzaklıktaki Karaburun yarımadası, keşfedilmemiş koyları ve popüler olmamış mekanları ile Ege’de kafa dinleme tatili yapmak için gidebileceğiniz sakin yerlerden. Bakir doğası ve salaş ortamı Karaburun’u İzmir’in en huzurlu rotalarından biri yapmaya yetiyor. Ancak, burada olmanın en güzel yanı da Karaburun’un turkuaz koylarını keşfetmek! Yakında bir İzmir planı varsa ve deniz tatili yapmak isterseniz, gelsin Karaburun’da denize girilecek yerler ve Karaburun plajları listesi!

Başlamadan Önce Not: Karaburun koyları epey virajlı ve genelde bozuk yollara sahip. Toplu taşıma hizmeti sadece merkezi olan yerlerde minibüsler ile sağlanıyor. Ancak, her zamanki gibi araba kiralayıp gezmek Karaburun gezinizi daha pratik hale getirir.

Bu yüzden bizim önerimiz; Karaburun’a kendi aracınızla gidin ya da havalimanından araç kiralayın. Plajların çoğunun çakıllı ve taşlık olmasından dolayı yanınızda deniz ayakkabısı götürmeniz iyi olur. Eğer gitmeden almaya vaktiniz olmazsa Karaburun’un merkezinde bulabilirsiniz.

Karaburun’da Denize Girilecek Yerler

Karaburun Plajları

Karaburun’da denize girilecek yerler listemizi kendi turumuzda izlediğimiz rotayı takiben hazırladık. Koyları gezerken siz de bu sırayı izleyebilirsiniz.

1. Badembükü

Karaburun koyları turumuza listedeki en uzak yer olan Badembükü’nden başlıyoruz. Tertemiz kumluk plajı ve cam gibi kıyısıyla Karaburun’da gittiğimiz en iyi plajlardan biriydi. Bizim şansımıza gittiğimiz gün biraz rüzgarlı ve dalgalıydı ama su kesinlikle tertemiz. Karaburun merkezinden özel araçla yaklaşık 40 dakikada gidebildiğiniz Badembükü’nde hiçbir işletme bulunmuyor.

Yolu biraz bozuk. Özellikle, son 2 km’yi toprak yol olarak gidip arabanızı hemen plajın arka kısmında ücretsiz şekilde park edebiliyorsunuz. Yola çıkarken, bir şeyler satın alabileceğiniz son durak olan Yeniliman’dan yanınıza su almayı unutmayın.

2. Hamzabükü

Karaburun yarımadasının en kuzey uç kısmında bulunan Hamzabükü’ne Hasseki ve Sarpıncık köylerini geçtikten sonra Hamzabükü tabelalarını takip ederek yaklaşık 25 dakikada ulaşıyorsunuz. Hamzabükü’nde upuzun bir sahil ile bir şeyler satın alabileceğiniz büfe kıvamında bir işletme mevcut. Bizim gittiğimiz gün sahil bomboş ve işletme kapalıydı.

Havanın biraz rüzgarlı ve hafif dalgalı olmasının etkisi var mı bilmiyorum. Ancak, diğer koylara göre biraz daha az tercihimiz burası. Aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz yerler mevcut. Gelirken yanınıza yiyecek içecek bir şeyler getirmeniz şart.

3. Yeniliman Sahili

Bu sahil, Karaburun merkezini geçtikten sonraki en büyük yerleşim yeri olan Yeniliman bölgesinde. Daha çok da bu bölgede yaşayanlar geliyor. Biz Yeniliman sahiline kahvaltı yapmak için geldik ve burayı öyle öğrendik.

Denize girebileceğiniz yer hem ücretsiz olsun hem de bir işletme olsun ki çayımı tostumu rahatça yiyebileyim diyorsanız Çınaraltı Kafe’ye gelebilirsiniz.

4. Dolungaz Camping Alanı

Karaburun’da ki açık ara favorimiz olan Dolungaz’a bayılıyoruz! Karaburun’un favori kamp alanı Şirin Baba Camping’in de bulunduğu bir koy burası. Arabanızı tepede bırakırsanız ücretsiz olarak girebileceğiniz koyda, yer bulamazsanız Şirin Baba Camping’in otoparkını da ücretli kullanabilirsiniz.

Koy, Şirin Baba Camping’in ön kısmında, çok uzun ve geniş olmayan bir alan. Ayrıca, 2 tarafı kayalıklarla çevrili bir havuz görünümünde. Plajın girişi taşlık ve kestaneli ama deniz ayakkabısı ile rahatça giriliyor. Ayakkabı ile herhangi bir sorun da olmuyor. Zaten deniz kestanesi olması, koyun temizliğine işaret.

5. İncirlikoy

Karaburun merkezinde yer alan İncirlikoy, bölgenin en organize koylarından birisi. İncirlikoy’un plaj girişinde bir işletme var. Şemsiye ve şezlong kiralayabilir, işletmede tüm yiyecek, içecek, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj. Girişi çok temiz gözükmüyordu ama bu hafta sonuyla ilgili de olabilir. Mavi bayraklı bir plaj olan İncirlikoy’a mavi bayrak kuralları gereği evcil hayvanla girilemiyor maalesef.

6. Mimoza Koyu Plajı

Karaburun’un merkezinde yer alan diğer bir plaj da Mimoza koyu plajı. Tertemiz ve durgun suyu ile hem çocuklu ailelerin hem yetişkinlerin tercih ettiği bir yer. Plaj işletmesi ve çevresinde restoran, kafe imkanları var. Ayrıca, oldukça sığ bir denize sahip. Karaburun’da organize plaj arıyorsanız, erken saatte buraya gelebilirsiniz. Şezlong imkanı çok olmadığı için öğleden sonra yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

7. Karaburun Bodrum Plajı

Karaburun Bodrum Plajı, yarımadanın merkezinde yer alan en büyük ve en kalabalık plaj. Bodrum Plajı’nın giriş kısmı biraz çakıllı ve taşlık. Deniz çok sığ değil ve diğer plajların aksine yürüdükçe derinleşiyor. Sahil kasabasına benzeyen Bodrum Plajı’nın arkasında ufak kafeteryalar ve barlar mevcut. Hem denize girebilir hem de sıcaktan bunaldığınızda sahil kısmındaki kafeteryalarda vakit geçirebilirsiniz.

Mekan açısından çok sayıda alternatif var. Fiyatları da oldukça makul. Haftasonları kalabalık olan plaja erken saatlerde gelip işletmelerden şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Organize bir plaj olduğu için duş ve tuvalet imkanı da var.

8. Boyabağı Koyu:

Karaburun’daki bir diğer favorimiz olan Boyabağı koyunu işletmesi olan bir yerde denize girelim diye arkadaşlarımızdan aldığımız tavsiyeyle gittik. Koy çok sakin ve dalgasız. Kıyısı sığ ve deniz yürüdükçe derinleşiyor. Ancak, plaj alanı çok geniş olmadığı için burada esas mevzu koyun üst kısmında yer alan işletmelerin bahçelerinde yayılarak günün keyfini çıkarmak.

İlla ki plajda kalacağım diyorsanız, havlunuzu atıp uzanacağınız bir yer yerine kamp sandalyesini açıp oturmak daha mantıklı. Zeytinliklerin içerisinden geçerek toprak yoldan ulaşacağınız Boyabağı koyu hafta sonu bile çok kalabalık değil. İçerisinde iki işletme var ve burada da fiyatlar makul.

Çocukla ya da evcil hayvan ile geziyorsanız, Boyabağı’nda Maki’ye rahatlıkla gelebilirsiniz. Bu koya gelirken deniz ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın.

9. Ardıç Plajı

Mordoğan’ın halk plajı olan Ardıç plajı oldukça uzun kum bir sahile sahip. Denize girişi sığ ve girdikten hemen sonra kuma dönüyor. Bu yüzden de çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir plaj. Çoğu zaman dalgalı olan Ardıç Plajı’nda biz denizi biraz bulanık bulduk ama gittiğimiz saatle de ilgili olabilir.

Sahildeki ücretsiz şemsiyeler ile bölgede yaşayanların ve günübirlikçilerin tercih ettiği bir plaj. Belediyenin işlettiği bir kafeteryası da var.

10. Ayı Balığı Koyu

Akdeniz foku üreme noktalarından olan Ayı Balığı koyunda iki özel beach ve küçük bir halk plajı var. Tercihinize göre beache ya da halk plajına giderek bu koyda yüzebilirsiniz. Halk plajı bölümü çok büyük olmasa da bizim Mordoğan’da gördüğümüz en güzel kıyılardan biriydi.

Sadece buraya sabah gelmek daha iyi bir fikir. Çünkü, akşamüstü kalabalık oluyor. Deniz oldukça sığ ve temiz. Suyunun biraz serin olması ve dik bir yamaç altında kalması nedeniyle sahil kısmı kendiliğinden gölgelik alan yaratıyor.

11. Manal Koyu

Mordoğan’a varmadan 3-4 km önce Manal tabelasını göreceksiniz. İşte takip etmeniz gereken yol o! Oldukça uzun sahil şeridi ve tertemiz denizi ile Manal koyu bölgedeki en iyi plajlardan birine sahip. Plajda duş, tuvalet ve yiyecek içecek imkanları var. Kıyının girişi ufak çakıllı ama birkaç adım sonrası kum. Manal çevresi aynı zamanda yazlıkçı bölgesi olduğu için çevresinde birçok ev de mevcut.

12. Beyaz Kayalar Koyu

Ulaşması biraz zor olan Beyaz Kayalar Koyu için öncelikle Manal Koyu’na gelmeniz ve sonrasında arabanızı Manal Koyu’nun sağ kısmında bulunan adanın yakınına bırakarak patikadan yürümeniz gerekiyor.

Çok geniş olmayan çakıllı bir plaja sahip olan Beyaz Kayalar’da herhangi bir işletme yok. Yakınında bulunan Manal Koyu’ndan ihtiyaçlarınızı gidermeniz gerek.

Bonus: Hamzabükü-Hasseki arasında, adı olmayan koy

Hamzabükü’nden Karaburun’a doğru giderken sahilden gidelim de farklı bir yerler görelim diyerek bulduğumuz koyun herhangi bir adı yok malesef. Buraya, Hasseki köyüne vardıktan sonra, Hamzabükü’ne doğru giden toprak yola girerek 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Koyda herhangi bir işletme bulunmuyor ama bizim bulunduğumuz sırada kamp atan 4-5 aile gördük. Sessiz sakin ve gerçekten tertemiz bir deniz isteyenler için ideal.

Karaburun plajları listemizi adı olmayan koyumuz ile sonlandırıyoruz. Karaburun ile ilgili tüm fotoğraf ve notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!

Bu gezinin diğer yazısı:

KARABURUN GEZİLECEK YERLER VE KARABURUN GEZİ REHBERİ