Ülkemizin iki yerleşik adasından biri olan Gökçeada, sakinliği ve salaşlığı ile bize her zaman en iyi gelen yerlerden. Korunmuş Rum köyleri ve çok sevdiğimiz lezzetli mekanları bir yana, turkuaz koylara ev sahipliği yapan upuzun Gökçeada plajları her yaz buraya uğramamızın ana nedeni.

Adada hem birbirinden güzel koyların olduğu işletmeli plajlar hem de kısa yürüyüşlerle ulaşabileceğiniz işletmesiz, bakir koylar yer alıyor. Peki, Gökçeada’nın bir de su altı milli parkına ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Gökçeada’da denize girilecek yerleri soranlar için En Güzel Gökçeada Koyları yazımızda hepsini keşfe çıkıyoruz!

Bu yazıda en güzel Gökçeada plajlarını kendi favorilerimize göre listeledik. İşletmesiz koylar başta olmak üzere, deniz ayakkabılarınız ve şnorkeliniz mutlaka yanınızda olsun. En güzel Gökçeada plajlarını keşfederken su altı dünyasında mükemmel bir yolculuk yapmak bu rotanın olmazsa olmazı!

EN GÜZEL GÖKÇEADA PLAJLARI

1. Kefalos Plajı:

Gökçeada’da favori kum plajımız olan Kefalos’ta işletmeli ve işletmesiz alanları bulunuyor. Genel olarak esintili bir bölge olduğu için burası su sporları ve aktiviteleri ile rüzgar sörfü için tercih edilen bir plaj. Bu aktiviteleri yapabileceğiniz, sörf dersi alabileceğiniz ve ekipman kiralayabileceğiniz yerler de mevcut. Sörfe uygun bir plaj olmasına rağmen dalgasız denizi de en güzel özellikleri arasında.

2. Aydıncık Plajı:

Kefalos plajının hemen yanında yer alan Aydıncık plajı, mini çakıllı kum plajı ile adanın turistik anlamda en kalabalık ve ilgi gören plajlarından biri. Hem işletmeli hem de işletmesiz, bakir alanları bulunuyor. Kefalos gibi Aydıncık’ta da su sporlarını ve aktivitelerini yapabilmek mümkün. Aydıncık da çok dalgalı bir kıyıya sahip değil, rahatça tercihlerinizin arasına alabilirsiniz.

3. Laz Koyu:

Adanın en güzel kum plajlarından biri olan Laz Koyu sığ denizi ve turkuaz kıyısı ile özellikle çocuklu aileler tarafından çok seviliyor. Plajın yukarısında bir işletme mevcut, buradan yeme içme hizmeti alabilir ve şemsiye, şezlong kiralayabilirsiniz. Koyda işletmesiz alanlar bulunuyor. Bizce sabah saatlerinde kesinlikle çok daha keyifli oluyor.

4. Uğurlu Plajı:

Upuzun ve çok geniş bir plaj olan Uğurlu, adanın en batısında yer alıyor. Bir kısmı kum, bir kısmı çakıl olan Uğurlu plajında aralıklı olarak hizmet veren uygun fiyatlı plaj işletmeleri bulunuyor. İşletmesiz bölümleri tercih edebileceğiniz gibi isterseniz şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeli kısımları da tercih edebilirsiniz. Uğurlu’nun denizi sığ olduğu için çocuklu ailelerin favorilerinden biridir. Konumu açısından gün batımı için de gelinebilecek bir plaj olduğunu ekleyelim.

5. Gizli Liman Koyu:

Uğurlu Plajı’nın en sonundaki kısa patikadan ulaşılabilen Gizli Liman koyu, adanın en batı ucundaki koy olması nedeniyle Gökçeada’nın en güzel gün batımı noktalarından. Koyun yakınına 4×4 araç ile gidilebiliyor; ancak patika yolu da çok uzun değil. İşletmesiz ve taşlık bir plaj olduğu için şemsiye, şezlong ve deniz ayakkabısı bakımından hazırlıklı gidilmeli. Taşlık kısmında zaman zaman yosun olsa da durgun kıyısı ve sakinliği ile sezonda kalabalıktan uzaklaşmak için oldukça güzel bir koy.

6. Yıldız Koy Arkadia:

En sevdiğimiz koylarından biri Gökçeada Su Altı Milli Parkı sınırları içinde kalan Yıldız Koy Arkadia. Taşlık ve turkuaz bir koy, şnorkel ile daldığınızda ise kayalıkların arasında çeşit çeşit balıkla karşılaşıyorsunuz. Burası aslında işletmeli bir koy; ancak 2022 yazında gittiğimizde plajdaki salaş işletme kapalıydı. Her ihtimale karşı Yıldız koya şemsiye ve şezlong anlamında hazırlıklı gidip yeme içme hizmetini koyun girişindeki otelden alabilirsiniz. Yıldız koya gelirken yanınızda mutlaka deniz ayakkabısı ve şnorkel olsun.

7. Mavi Koy:

Gökçeada’nın en güzel manzaralı koylarından biri olan Mavi Koy’a Yıldız Koy Arkadia’nın sağ tarafındaki patika yoldan 20 dakika kadar yürüyerek ya da tekne ile ulaşabiliyorsunuz. Mavi Koy da Gökçeada Su Altı Milli Parkı sınırlarında olduğundan dalış turu düzenleyen teknelerin sıkça tercih ettiği bir nokta. Buraya karadan yalnızca bahsettiğimiz patika yolu yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Patika yolu yürürken ayağınızda rahat bir spor ayakkabı olmalı, terlik bu yol için zorlayıcı olabilir. İşletmesiz bir koy olduğu için hazırlıklı gelinmeli.

8. İncekum Plajı:

Gidecek sakin, temiz ve kum bir plaj arıyorsanız İncekum plajı aklınızda olsun. Araba ile gidildiği ve işletme bulunmadığı için genel anlamda daha az tercih edilen bir plaj. Giderken şemsiye, şezlong ve yeme içme konusunda hazırlıklı gidilmeli. Temiz ve berrak koy ile adanın en güzel plajlarından.

9. Marmaros Plajı:

Gökçeada’daki en bakir plajlardan biri de Marmaros. Daha çok trekking ve doğa yürüyüşü sevenlere hitap eden bir plaj diyebiliriz. Plaja gelmeden takip edebileceğiniz 1 saatlik patika yürüyüşü ile Marmaros Şelalesi’ne ulaşabiliyorsunuz. Taşlık ve çakıllı bir plaj olması ve etrafında yerleşim bulunmaması nedeniyle adanın ziyaretçileri tarafından pek tercih edilen bir plaj değil. Bu sayede de hep sakin ve sessiz. Şemsiye, şezlong, yeme içme ve deniz ayakkabısı açısından hazırlıklı gelinmeli.

Marmaros Plajı ile Gökçeada plajları yazımızın sonuna geliyor. Tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılar:

GÖKÇEADA MEKAN ÖNERİLERİ | GÖKÇEADA’DA NE YENİR