Yemek yenilecek yer listesinin gezi listesinden daha uzun olduğu bir Türk mutfağı harikası olan Gaziantep’teyiz! Gidip dolu dolu gezdik, midelerimize kuvvet diyerek kebaplarını, yöresel yemeklerini, baklavalarını ve şöbiyetlerini tattık. Gaziantep’te Ne Yenir, Nerede Yenir diyenler için de Gaziantep’in en iyi restoranlarını ve mekanlarını içeren bu Gaziantep Yemek Rehberi’ni hazırladık.

Sonunda anladık ki gerçekten de Gaziantep’te gezmekten çok yemek yenirmiş. Hatta, yediklerimizi eritmeye fırsat bile bulamadan sıra başka bir lezzete gelirmiş. Ve hiçbir şeyden geri kalmamak için bu geziye kesinlikle ve kesinlikle rahat pantolonlarla gelmek gerekirmiş! Aşağıdaki listede gastronomi harikası Gaziantep’te ne yenir, nerede yenir önerilerimizi bulacaksınız. Listemiz kabarık, Talcid’leri çantaya attıysak hepsini tek tek anlatmaya başlıyoruz!

Başlamadan Önce: Gaziantep hakkında diğer yazılarımızı aşağıda paylaşıyoruz.

GAZİANTEP’TE GEZİLECEK YERLER: 3 GÜNDE GAZİANTEP

GAZİANTEP’TE BAKLAVA NEREDE YENİR: EN İYİLER

Gaziantep Gezisi Öncesi Uyarılar

1. Gaziantep yemeklerinin hakkını vermek ve yemeklerden rahatça tadabilmek için geziye çıkmadan yanınıza mutlaka mide koruyucu alın.

2. Ne de olsa birkaç gün sonra Gaziantep’e gideceğim, birkaç gün detoks yapayım fikrini aklınızdan çıkarın. Geziden önce uzun süre yeşillik, detoks suyu, şekersiz beslenme gibi metotlar uygularsanız, gezi esnasında yiyecekleriniz çok ağır ve fazla geleceği için tansiyonunuz düşebilir. Hatta, fazla şekerden bayılabilirsiniz. Nereden mi biliyoruz, tabii ki kendimizden………

3. Sipariş vermeden önce yarım porsiyon servis olup olmadığını sorun. Tatmak istediğiniz yemeği yarım porsiyon sipariş edin. Böylece başka bir mekanda merak ettiğiniz bir diğer yemeği deneyebilirsiniz.

4. Gaziantep’te gidecek o kadar fazla tatlıcı ve baklavacı var ki hangisine giderseniz gidin, tatlıyı bir tabak dolusu sipariş etmeyin. Böylece, farklı yerlerde deneme şansınız olsun.

5. Diğer bloglarda görmeye alışık olduğunuz bazı çok popüler mekanlar bizim listemizde yer almayabilir. Muhtemelen gidip denemişizdir, hizmetlerinden ve tavırlarından hoşlanmamışızdır.

6. Gaziantep’in popüler kebapçı ve tatlıcılarının en büyük problemi ailedeki dayı oğlunun, amca oğlunun aynı isimde bir mekan açması. Yani, taklitlerden sakının, verdiğimiz adreslere gidin.

7. Bazı mekanlarda kredi kartı ile ödeme seçeneği yok. O yüzden, yanınızda her zaman nakit bulundurun.

Gaziantep’te Ne Yenir?

Gaziantep yeme içme konusunda gerçekten de ülkemizin bir numarası. Tadacak o kadar çok yemek var ki maksimum başarıya ulaşmak için öncesinde iyi bir çalışma ve planlama yapmak şart. Gaziantep’te ne yenir, nerede yenir konusuna geçmeden önce denemeniz gereken Gaziantep klasiklerini listeleyelim.

#1 Kebap

#2 Alinazik

#3 Küşleme

#4 Keme Kebabı

#5 Meyveli Kebap & Meyveli Et Yemekleri

#6 Gaziantep Yöresel Ev Yemekleri

#7 Nohut Dürüm

#8 Lahmacun

#9 Ciğer

#10 Beyran

#11 Katmer

#12 Baklava

#13 Şöbiyet

#14 Menengiç Kahvesi & Dibek Kahvesi

#15 Zahter Çayı

Gaziantep’te Ne Yenir, Nerede Yenir?

Gastronomi dalında UNESCO’dan Yaratıcı Şehir unvanını alan Gaziantep’te denenecek birçok lezzet var. İnsan hangi birini tadacağını şaşırsa da porsiyonların dozunu kaçırmadan iyi bir sonuca ulaşmak mümkün. Aşağıdaki listede, denemeniz gerektiğini düşündüğümüz yemekleri anlatıp hangisini nerede yiyebileceğinizi paylaştık. Gelsin, Gaziantep En İyi Restoranlar listesi!

1. Kebap:

Gaziantep denince akla ilk baklava ile birlikte kebap çeşitleri geliyor. Kendine has sunumu ve lezzetiyle Gaziantep mutfağının en sevilenlerinden biri olan kebabın alinazik, kıyma kebabı, simit kebabı, patlıcan kebabı gibi birçok çeşidi var. Bunların hepsini Gaziantep’te denemeniz mümkün. Tek yapmanız gereken içlerinden birinde karar kılmak!

Et, köz patlıcan ve yoğurdun birleşimiyle hazırlanan alinazik, etin zırhla çekilerek hazırlandığı kıyma kebabı, bulgurla yoğrulan kıyma kebabıyla yapılan simit kebabı, eti patlıcanla birleştiren patlıcan kebabı Gaziantep’te tadabileceklerinizden bazıları. Kebap konusu geniş bir menüyü içeriyor. Bu yüzden, mekan önerilerini de ortak verelim istedik.

Gaziantep’te Kebap Nerede Yenir

Çulcuoğlu Et Lokantası: Gaziantep restoranları arasında en sevilenlerden. Bizim favorimiz birkaç çeşidin bir arada olduğu karışık kebap ile alinazik. Yanında gelen mezeler ve salata ile masadan doymadan kalkmak zaten imkansız. İnternette Çulcuoğlu diye aratırsanız aynı isimde farklı sonuçlar göreceksiniz. Ancak, gitmeniz gereken Kalender Sokak’ta, Et Lokantası olarak geçen. Pazar günleri kapalı, diğer günler 11.00 – 22.00 arası açık.

Bir de Çulcuoğlu’nun dayı oğlunun açtığı Çulcuoğlu Et Restoranı Kebap Steakhouse var. Otelimize yakın olduğu için bir akşam onu da deneme şansımız oldu. Merkezdeki esas Çulcuoğlu kadar otantik bir yer değil ama biz ondan da memnun kaldık.

Adres: Kalender Sokak, No:6

Kebapçı Ömer: Turistlerin pek bilmediği, Gaziantepli arkadaşınız varsa öğrenebileceğiniz yerlerden. İmam Çağdaş’tan ayrılıp kendi dükkanını açan Ömer Usta, sadece kuşbaşı, tavuk ve kıyma kebabı yapıyor. Kıyma kebabını bir tadan bir daha vazgeçemiyor. Eğer ki denemek istiyorsanız öğle saati dükkanda olun. 14.00 sonrası pek şansınız kalmayabilir. Pazar günleri kapalı, diğer günler 09.00 – 15.00 arası açık.

Adres: Ulucanlar Mahallesi, Şehitler Caddesi

2. Küşleme:

Küşlemenin kuzunun bonfilesi olarak geçen, bir hayvandan yalnızca iki parmak kalınlığında ve sadece iki adet çıkan sinirsiz bir et çeşidi olduğunu Gaziantep’te öğrendik. Buralarda en az kebap kadar ünlü olan küşlemenin hakkını da vermek lazım. Çünkü, pamuk gibi yumuşacık ve çok lezzetli bir şey! Gaziantep kebapçılarında mutlaka denk gelirsiniz ama bir yer var ki ünü artık sınırları aşmış.

Gaziantep’te Küşleme Nerede Yenir

Kebapçı Halil Usta: Halil Usta’nın adı artık küşleme ile eşdeğer durumda. Nerede yeriz diye sorduğunuz herkes istisnasız onu öneriyor. 70’lerde açılan dükkan, bugün Gaziantep gezilerinin olmazsa olmazı olmuş durumda. Yeri Zeugma Müzesi’nin arkasında kaldığından merkezdeki mekanlar gibi ha deyince gidilmiyor, mutlaka ayrıca planlanmalı ya da müze gezisi sonrası gidilmeli. Farklı kebap çeşitlerini de deneyebilirsiniz ama bizim oyumuz önce küşlemeden yana. Acılı ya da acısız sipariş verebiliyorsunuz, ikisi de lezzetli. Pazar günleri kapalı, diğer günler 10.30 – 17.00 arası açık. Geç kalacak gibiyseniz arayıp küşleme ayırtabilirsiniz. 😊

Adres: Tekel Caddesi, Öcükoğlu Sokak, No:6

3. Keme Kebabı:

Gaziantep ve Şanlıurfa çevresinde yetişen keme mantarı ile hazırlanan kebap çeşidi. Keme mantarı dönem olarak sadece bahar aylarında yetişebildiğinden keme kebabı da sadece Mart ve Nisan ayları ile şanslıysak Mayıs ayının ortasına kadar servis edilebiliyor. Az bulunan bir mantar çeşidi olduğu için mantarın kendisi pahalı. Bu yüzden kebabı da yiyebileceğiniz en pahalı kebap çeşitlerinden.

Gaziantep’te Keme Kebabı Nerede Yenir

Bayazhan: Gaziantep’in en şık mekanlarından biri olan Bayazhan’da birçok et ve kebap çeşidi olduğu gibi, keme kebabı da bulmanız mümkün. Sadece dönemsel olarak yapılabildiğinden, geziniz Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk geliyorsa yiyebilirsiniz. Gaziantep’te alkollü restoran bulmak biraz zor, ancak buranın alkol servisi de bulunuyor. Her gün açık, 09.00 – 12.00 arası hizmet veriyor.

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 119

4. Meyveli Kebaplar ve Meyveli Et Yemekleri:

Gaziantep’in kebap ve et ağırlıklı mutfağında sebzelerin olduğu kadar meyvelerin kullanımı da çok yaygın. Bu yüzden, Gaziantep gezileri meyveli et yemeklerine ve kebaplarına alışık olmayanların denemesi için oldukça ideal bir ortam oluşturuyor. Bu arada, bizim ete en çok yakıştırdıklarımız kayısı ve yenidünya.

Gaziantep’te Meyveli Kebap Nerede Yenir

Erikçe Mutfak Sanatları Merkezi: Gaziantep’in yöresel tencere yemeklerinde meyve kullanımı çok yaygın. Ancak, gideceğiniz mekanlarda bu yemeklerden bulmanız zor. Şehrin UNESCO tarafından Yaratıcı Şehir ilan edilmesi sonrasında geleneksel yemeklerin sürdürülebilmesi için açılan Mutfak Sanatları Merkezi’nde bu yemeklerden tadabiliyorsunuz.

MSM’nin Gaziantep’te iki şubesi var. Tencere yemekleri için istikamet Zübeyde Hanım Bulvarı’nda ilk açılan yer. Daha seçmece yemeklerin, kebapların olduğu ala carte menü için bizim yaptığımız gibi Erikçe Hatıra Ormanı’ndaki yerlerine gidebilirsiniz. Mevsimde hangi meyveler varsa, kebabı da sunuluyor.

Adres: Erikçe Hatıra Ormanı

Gaziantep’te Meyveli Et Yemekleri Nerede Yenir

Yesemek Gaziantep Mutfağı: Gaziantep’te en sevdiğimiz mekanlardan biri şüphesiz Yesemek! Yesemek’i aşağıdaki ev yemekleri başlığında ayrıca anlatacağız ama öncelikle meyve ile yapılan yöresel tencere yemekleriyle burada karşılaşmanızın mümkün olduğunu belirtelim.

Adres: Hamdi Kutlar Caddesi, No: 51

5. Gaziantep Yöresel Ev Yemekleri:

Gaziantepli bir arkadaşınız varsa ev yemeği anlamında mutfağının ne kadar zengin olduğunu da görmüşsünüzdür. Zaten şehrin gastronomik anlamda tescillenmesi sadece kebaplarından değil, yöresel yemeklerinin de çok çeşitli olmasından kaynaklanıyor. Sebzenin yoğunlukla kullanıldığı, bakliyatların çeşitlendiği, otların, baharatların bol bol kullanıldığı tencere yemeklerini Gaziantep’te bir arada bulmak bir hayli zor. Aşağıdaki öneriler, her gün birçok geleneksel yemeği bir arada sunan esnaf lokantalarından oluşuyor.

Gaziantep’te Yöresel Ev Yemekleri Nerede Yenir

Yesemek Gaziantep Mutfağı: Meyveli et yemekleri için yukarıdaki başlıkta önerdiğimiz Yesemek, bizim şehirdeki favorilerimizden biri. Kebap ağırlıklı Yesemek Restaurant’ın ardından yöresel reçeteli devam ettirmek amacıyla merkezde açılan Yesemek Gaziantep Mutfağı’nda her gün onlarca sulu yemek çeşidi çıkıyor.

Yemeklerin hepsi Gaziantep mutfağından, standart bir şey bulmak resmen imkansız. Yesemek’te en sevdiklerimizi yuvalama, şiveydiz, erik aşı, çağla ve firik pilavı olarak sıralayalım. Turistik bir mekan olduğu için her daim kalabalık ama yemeklerinin tümüne kefiliz! Her gün 07.00 – 00.00 arası açık.

Adres: Hamdi Kutlar Caddesi, No: 51

6. Nohut Dürüm:

Üniversitede oda arkadaşlarımdan birinin zeytinyağlı biber dolmasını lavaşa sarıp yediğini gördüğümde bir İzmirli olarak çok şaşırmıştım. Sorunca öğrendim ki Gaziantep’te dürüm hassas konuymuş. Hatta, bizim aklımıza bile gelmeyen birçok şey böyle dürüm yapıp yenirmiş. İşte nohut da onlardan biri. İlginç olan, bu dürümün en çok da kahvaltıda yenmesi!

Kemikli dana eti suyunda pişen nohutlar baharat, yeşillik, soğan ve biraz da patates kızartması ile açık pidede servis ediliyor. Dürüm şeklinde yeniyor. Hem çok ucuz hem de çok doyurucu bir yemek, biz bayıldık!

Gaziantep’te Nohut Dürüm Nerede Yenir

Dürümcü Recep Usta: Gaziantep’teki son sabahımızda ete ve yöresel kahvaltıya mola vererek tanıştığımız Dürümcü Recep Usta, Gaziantep’te nohut dürüm dendiğinde akla gelen ilk yerlerden. Dürümü pul biberli nohutla yapıyor. O nohutlar pamuk gibi, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Birkaç şubesi var bu arada. Biz İncili Pınar’dakine gittik. Pazar günleri kapalı, diğer günler 07.30 – 21.00 arası açık.

Adres: İncili Pınar, 36001 Sokak, No:4

7. Lahmacun:

Gaziantep’te lahmacun da en az kebap, dürüm kadar popüler. Tabii ki bunda Gaziantep mutfağındaki Arap etkisinin rolü de büyük. Harcı zırhta çekilen kuzu kıymanın maydanoz, sarımsak, biber, isot ve benzeri çeşitli baharatlarla harmanlanması ile hazırlanıyor. Alışık olduğumuzun aksine, kıyma oranı standardın çok üzerinde olduğundan da buranın lahmacunu başka oluyor. Geleneksel Gaziantep lahmacununun farkı soğan içermemesi ama bazı yerlerde soğanlı olarak da bulabilirsiniz pek tabii.

Gaziantep’te Lahmacun Nerede Yenir  

Üçler Kebap Lahmacun: Kebap çeşitlerinin yanı sıra özellikle lahmacunu ile ünlü. Çıtır hamurunun üstü olduğu gibi kıyma, bu yüzden çok seviliyor. Salaş bir mekan ve servisi konusunda az biraz eleştiriler var. Ancak, lahmacunu için gidilir bizce.

Adres: Zübeyde Hanım Bulvarı, No: 16

Kadir Usta Kebap ve Lahmacun: Gaziantep’te lahmacunun bir diğer adresi de Kadir Usta. Tam fiyat – performans mekanı, lahmacunu ve kebapları seviliyor.

Adres: Eblehan Caddesi, No: 25

Çıtır Lahmacun Salonu: Şehirdeki bir diğer lahmacun noktası da burası. Adı gibi çıtır çıtır lahmacun yapıyorlar.

Adres: Bey Mahallesi, Sacır Sokak, No: 19

8. Ciğer:

Gaziantep’te ciğer önemli bir konu. Hatta, bir saati var. Ciğer yemenin saati mi olur dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak evet, burada onun da bir saati var! Aynı nohut dürüm gibi, ciğer de Gaziantep için bir kahvaltı menüsü. Sabah 05.00 – 08.00 arasında yeniyor, 8’den sonraya da ciğer falan kalmıyor.

Gaziantep’te Ciğer Nerede Yenir  

Ciğerci Ali Haydar Usta: İşte sabah kahvaltısını ciğer ile yapacağınız bir yer! Ciğer şişi kadar ciğer kavurması ile ünlü. Buranın olayı sabah en geç 06.00 gibi gelmek, 08.00 dediniz mi ciğeri bitmiş oluyor. Salaş bir mekan, yeri merkezde. Pazar ve Pazartesi günleri kapalı, diğer günler 05.00 – 08.30 arası açık.

 Adres: Ali Nacar Sokak, No: 27400

Löküs Ciğer: Şehrin en sevilen ciğercilerinden. Şiş olarak lavaşla servis ediliyor. 09.00’da açılıyor. Yani, sabah erken saatte çıkan ciğer için uyanamazsanız burada deneyebilirsiniz.

Adres: Derekenarı Caddesi, No: 27

9. Beyran:

Yazıya başlarken söylemiştik… Antep’te tadacak çok şey var, yemekten yorulacaksınız, o yüzden mide ilaçlarınızı çantaya atın diye. 😊 Gerçekten de insan buraya 1 haftalığına gelse, normal düzende denemesi gereken her şeyi deneyip gidemez. Sıra geldi Gaziantep’in bir diğer hassas noktasına, biraz da beyranı anlatalım. Beyran; kuzu gerdanından alınan kemikli etin pişirilip kemiğinden ayırılması sonrası, pirinç, acı biber ve sarımsakla yapılan bir tür sulu yemek.

Hazırlanması baya emek istiyor. Bol yağlı, bol acılı ve gerçekten bol sarımsakla yapıldığı için alışık olmayan bünyelerde ters etki yapabilir. Görünümü çorba gibi olsa da Gaziantepliler için beyran bir çorba değil, yemek. Kahvaltıda yemek ise eski bir gelenek. Ancak, mevcut çalışma koşulları eskisinden çok farklı olduğundan artık gün içinde de yenebilecek çok sayıda yer mevcut. Ağır bir yemek olduğu için bizce gün içinde denemek daha makul.

Gaziantep’te Beyran Nerede Yenir  

Metanet Lokantası: Beyran konusunda Gaziantep’in en ünlülerinden. Sabah 05.00’te açılıyor, sabah namazı sonrası çok kalabalık oluyor. Gün içinde denemek isterseniz 18.00’de kapandığını unutmayın. Pazar günleri 05.00 – 13.00 arası açık, diğer günler 05.00 – 18.00 arası hizmet veriyor.

Adres: Kozluca Caddesi, No: 11

Dukat Beyran: Metanet ile birlikte şehirde beyran bayrağını taşıyan bir diğer yer de Dukat Beyran. Zaten ustası da Metanet Lokantası’ndan. Beyranı ve kebapları çok seviliyor. Her gün 05.00 – 20.00 arası açık.

Adres: Fevzipaşa Mahallesi, Korutürk Caddesi, No: 36

10. Katmer:

Yemekleri bitirdiğimize göre tatlılara geçebiliriz! Katmer, neredeyse karşındakini görecek kadar incelikte açılan hamurun tereyağı, şeker, kaymak ve antep fıstığı ile bir araya getirilmesiyle yapılan bir tatlı çeşidi. Biz yemek olarak yedik, ancak normalde kahvaltı ve tatlı olarak tercih ediliyor. Gaziantep katmeri oldukça büyük ve bol malzemeli. Bu yüzden mutlaka yarım porsiyon isteyin. Çünkü, yarım porsiyonu bile iki kişilik!

Gaziantep’te Katmer Nerede Yenir

Katmerci Zekeriya Usta: Zekeriya Usta bizim katmer konusunda favorimiz! Bu kadar ağır olan bir tatlı nasıl bu kadar hafifmiş gibi görünüyor, anlayamadık gitti. Antep’te tatlıların ağırlığını hafifletmek için sıcak sütle servis edildiği oluyor. Denemek isterseniz yanına sıcak süt söyleyebilirsiniz. Servis vızır vızır, her gün 06.30 – 07.00 arası açık.

Adres: Çukur Mahallesi, Körükçü Sokak, No: 16

Metanet Katmer : Bir diğer yer de Metanet Lokantası’nın katmer salonu. Yaprak katmer, simit katmer gibi çeşitler de yapıyorlar. Zekeriya Usta ile kıyasladığımızda bize biraz daha ağır geldi ama yine olsa yine gideriz. Yaprak katmeri favorimiz. Her gün 07.00 – 20.00 arası açık.

Adres: Karatarla Mahallesi, Kunduracılar Çarşısı Sokak, No:4/A

11. Baklava:

Baklavasız Gaziantep gezisi olmaz, olamaz! Sonuçta şehrin simgesi olan bir tatlıdan bahsediyoruz. En lezzetlileri de burada. Zaten Gaziantep’te de her yol kendisine çıkıyor. Baklavasıyla meşhur birçok tatlıcı var. Ancak, en güzellerini aşağıdaki yazımızda topladık:

GAZİANTEP’TE BAKLAVA NEREDE YENİR EN İYİLER

12. Şöbiyet:

Gaziantep’teki baklava tadımlarımız esnasında hayatıma bir daha asla vazgeçemeyeceğim, iyisini baklavaya dahi değişmeyeceğim bir güzellik girdi! Tabii ki şöbiyet. 😊 Şöbiyet, baklava benzeri bir hamur tatlısı. Aslında, baklavacıların listesine alabilirdik ama şanına yakışır şekilde ayrı başlıkta paylaşalım istedik. Çünkü, Gaziantep’te bir yer var ki bizce ülkenin en iyi ve en harika şöbiyeti orada yapılıyor.

Gaziantep’te Şöbiyet Nerede Yenir

Zeki İnal Baklava:

Gaziantep’in fabrikasyon sistemine geçmemiş, imalathanesinde halen butik baklava üretimi yapan efsane tatlıcısı. Ne zaman buraya geldik, o zaman anladık ki biz bundan önce hiç baklava, şöbiyet yememişiz. Beş kuşağa uzanan bir ailenin, üçüncü kuşağından Zeki İnal Bey’in açtığı baklava dükkanı, bugün oğulları tarafından işletiliyor. Şatafattan uzak bu mütevazı dükkanda tezgahın hemen önünde oturacağınız birkaç masa da var. Bu arada dükkanda sadece üç çeşit ürün satılıyor: Şöbiyet, baklava, fıstıklı kurabiye. Yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Her zaman dediğimiz gibi; Zeki İnal candır, gerisi heyecandır…………..

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 38/B

13. Dibek Kahvesi & Menengiç Kahvesi:

Güney şehirlerinde sıklıkla tercih edilen menengiç kahvesi ve dibek kahvesi Gaziantep için de birer klasik. Menengiç ağacının meyvelerinin kavrulması ile hazırlanan menengiç kahvesini ya da kahvenin dibekte dövülmesiyle hazırlanan dibek kahvesini denemek isterseniz aşağıdaki kafelerde tatlı molalar verebilirsiniz.

Menengiç kahvesi süt ile pişirildiğinden oldukça hafif ve hoş bir tadı oluyor. Türk kahvesi beklentisinde içmezseniz seversiniz. Dibek kahvesi ise tam tersi, dolu dolu geliyor.

Gaziantep’te Menengiç Kahvesi Nerede İçilir

Tahmis  Kahvesi: Gaziantep’in en turistik yerlerinden biri olsa da menengiç kahvesi için gelinebilecek en güzel yerlerden biri Tahmin Kahvesi. Otantik dekorasyonu ve hafta sonlarında yöresel eserlerin çalındığı ikindi sazı ile gezi esnasında gelinmesi gereken yerlerden. Tahmis’in 400 yılı deviren ilk kahvesinin karşısında bir de bahçeli alanı bulunuyor. İkisinde de aynı servisler yapılıyor. 

Adres: Şehitler Caddesi, Eski Buğday Pazarı, No: 21

Gaziantep’te Dibek Kahvesi Nerede İçilir  

Kahveci Seddar Bey: Gezi boyunca yakınına geldikçe uğradığımız Kahveci Seddar Bey iki renkli dibek kahvesi ile ünlü. Kahvesi de tescilli. Seddar Abi efsane bir insan, sohbetinden kopamıyorsunuz. Yerinin Gümrük Han’da oluşu da ayrı bir güzellik, bu yüzden ısrarla gidiniz. Her gün 09.00 – 19.00 arası açık.

Adres: Tarihi Gümrük Hanı, No: 14

14. Zahter Çayı:

O kadar yedik, bunları nasıl hazmedeceğiz diye soranlar için geliyor! Bir tür dağ kekiği olan zahter çayı buralarda çok meşhur. Menengiç kahvesi için önerdiğimiz Tahmis Kahvesi’nin yanı sıra aşağıdaki mekanları da listenize alın deriz.

Gaziantep’te Zahter Çayı Nerede İçilir  

Papirüs Cafe:

Gaziantep’in aynı zamanda gezilecek yerlerinden biri olan Papirüs Cafe, Bey Mahallesi’nde 1800’lerden kalma bir Ermeni konağında hizmet veriyor. Yukarıdaki kahve türlerini deneyebileceğiniz gibi zahter çayınızı da burada içebilirsiniz. Zamana yolculuk yaptıran çok iyi bir avlusu var.

Adres: Bey Mahallesi, Noter Sokak, No: 10

Tarihi Kır Kahvesi: Şehir merkezindeki müzeleri gezdiğiniz esnada Tarihi Kır Kahvesi’nde kahve ve zahter çayı molası verebilirsiniz. Papirüs’e kıyasla otantik bir dekorasyonu var. Eğer ki hava güzelse dışarıda oturması da ayrı keyifli.

Adres: Köprübaşı Sokak, No: 4

Karanfil Cafe: Bey mahallesini gezerken uğradığımız bir başka mekan da burasıydı. Bey’in klasiği olan eski bir konakta yer alıyor. Güzel müzikleri ile avlusunda oturmak çok keyifli ve dinlendirici. Akşam üstünden itibaren kalabalıklaşıyor. Yani, öğlen giderseniz mis gibi.

Adres: Bey Mahallesi, Noter Sokak, No: 15

Gaziantep’te Alkollü Mekanlar

Gaziantep’te alkollü mekan bulmak biraz zor. Alkollü mekan arayışına girerseniz aşağıdaki mekanlara gidebilirsiniz. Rezervasyon gerekenleri açıklamalarında belirttik.

1. Bayazhan:

Keme kebabını anlatırken de bahsettiğimiz, Gaziantep’in en şık mekanlarından biri. Genellikle iş yemekleri ve özel günler için tercih ediliyor. Menüsü, mezeleri, keyifli ortamı ile gezinin bir akşamı bizce mutlaka burada sonlanmalı. Tarihi bir handa yer alıyor, restoran ve meyhane bölümü var. Bu arada, arkasında da Bayazhan Şehir Müzesi bulunuyor. Ayrıca, hafta sonları canlı müzik yapıyorlar. Yalnız, gitmeden birkaç gün önce mutlaka rezervasyon yapılmalı.

Adres: Atatürk Bulvarı, No: 119

2. Hışvahan:

Lala Paşa tarafından 1500’lerde yaptırılan Hışvahan, Gaziantep Belediyesi tarafından restore edildikten sonra şehrin en görkemli butik otellerinden biri olarak hizmete açılmıştı. Otel aynı zamanda HSVHN olarak da biliniyor. Mimarisi ve oteli kadar restoranı da ön planda. Restoranında yöresel lezzetler modern bir sunumla servis ediliyor. Gaziantep’in nadir alkollü mekanlarından biri. Burada da mutlaka rezervasyon gerekiyor.

Adres: Handan Bey Sokak, No: 23/1

Upuzun bir liste ile Gaziantep yeme içme önerilerimizin sonuna geldik. Gaziantep gezi notlarımıza ve fotoğraflarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!