Osmanlı mimarisinin güzel örnekleri, nehirleri, köprüleri ve otantik manzaraları ile İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında en sevdiklerimizden biri olan Edirne, aynı zamanda mükemmel Trakya lezzetlerinin de ev sahiplerinden biri. İki günlük hafta sonu rotamızda Edirne’de çok memnun kaldığımız birçok mekan denedik ve tüm Edirne yemek yerlerini bir yazıda toplayalım istedik. Özetle, Edirne’de ne yenir diyorsanız, Edirne’nin en güzel mekanlarını sıraladığımız Edirne Yeme İçme Rehberi yazımıza mutlaka göz atın!

Bu rotanın diğer yazısı:

Edirne Gezi Rehberi – Edirne’de Gezilecek Yerler

EDİRNE’DE NE YENİR? NEREDE YENİR?

1. Tadım Kahvaltı Salonu:

Bizce Edirne’nin en iyi kahvaltı mekanı Tadım Kahvaltı Salonu. Salaş ve mütevazı bir işletme, ayrıca ürünleri de oldukça lezzetli ve menemenleri gerçekten çok iyi! Yumurta yemeyenler için menemeni yumurtasız sipariş edebilirsiniz veya hafta içleri tost çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Menemene ek olarak peynirli söğüş tabağını da çok beğendik biz. Servis edilen peynire bayıldık ve peynirli menemende bile bol malzeme kullanmaları ekstra hoşumuza gitti.

Adres: Sabuni Mah. Yüksek Kahve Sk., Edirne Merkez

Her gün açık

2. Perihan Artisan Bakery:

Edirne’nin geleneksel ve otantik mekanlarının haricinde ekşi maya ekmek ve kruvasan çeşitleri ile artizan pastaların olduğu bir yere gitmek isterseniz Perihan Artisan Bakery aklınızda olsun. Şehirde çok fazla bu tarz alternatif mekan bulunmuyor. Ancak, PAB gerçekten de güzel ürünler ve lezzetli tatlar servis ediyor.

Adres: Şükrüpaşa Mah. Alper Yazoğlu Cd. Arıkan Beyaz Vadi Evleri 15, A17, Edirne

Salı günleri kapalı, diğer günler açık

3. Birtat Köfte & Çorba Salonu:

Edirne Yeni Sanayi’deki Birtat Köfte ve Çorba Salonu, Edirne gezimizin yıldızlarından biriydi. Köftesi dana kaburgadan yapılıyor ve bugüne kadar tattıklarımızın en iyilerinden diyebiliriz. Tabakta 6 adet köfte servis ediliyor; pişirilmesi o kadar iyi ki köfteler bitince doysanız dahi yemeye devam etmek istiyorsunuz. Bu arada, işletme çalışanları da çok ilgili ve güler yüzlü. Yani, seveceğinize eminiz. Mekanın çorbaları ve sulu yemekleri de çok beğeniliyor, köftesinin satışı da bulunuyor.

Adres: İstasyon Mah., Yeni Sanayi Sitesi, Edirne Merkez

Pazar günleri kapalı, diğer günler açık.

4. Kıyık Et Lokantası – Ali İlte:

Edirne’de çok sayıda meyhane var, insan hangisine gideceğine karar vermekte zorlanıyor. Biz bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine ilk tercihimizi Kıyık Et Lokantası’ndan yana kullandık. Hem servisten hem lezzetlerden çok memnun kaldık. Ayrıca, lokantanın sahibi Ali Bey eski bir kasap. Bu nedenle de eti çok iyi işliyor ve çok iyi pişiriyor.

Nostaljik, az masalı, eski tarz bir meyhane olan mekanda etleri porsiyon olarak da sipariş verebiliyorsunuz; ancak bence en güzeli buraya erken gelip önce mezelerle, sonra da etlerle akşamın keyfini çıkarmak. Mezelerle başlangıcı yaptıktan sonra, etler piştikçe ve siz ‘tamam’ diyene kadar masalara dağıtılıyor. Biber borani ile patlıcanlı yöresel mamzana beğendiğimiz mezeler. Köfte, kuzu şiş, pirzola ve antrikot da tattığımız etler. Fiyat olarak bu zamanda yaptığı servise göre oldukça makul bir mekan, ancak gitmeden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Adres: Barutluk Mah., Kıyık Cad., Edirne Merkez

Her gün açık

5. Gazibaba Meyhanesi:

Edirne meyhaneleri arasında en sevilenlerden bir diğeri de Gazibaba. Biz bu gezide denemeye fırsat bulamasak da birlikte gittiğimiz ve damak zevkine güvendiğimiz arkadaşlarımızın önerisi üzerine Gazibaba’yı da yazımıza eklemek istedik. Burası da klasik ve nostaljik bir meyhane olarak, ilgili servisi, mezeleri ve etleri ile öne çıkıyor. Bazı günler canlı müzik de sunuyorlar. Yine rezervasyon yaptırılması gereken mekanlardan.

Adres: Talatpaşa Mah., Zindan Altı Sk., 22100 Edirne Merkez/Edirne

Her gün açık

6. Aydın Tava Ciğer:

Söz konusu Edirne olunca tava ciğeri tatmadan dönmek olmaz. Edirne tava ciğercileri arasında en sevilenlerden biri olan, hangi esnafa sorsak önerilen Aydın Tava Ciğer ile ciğerci önerilerimize başlayalım. Çıtır ciğer sevenler ve büyük bir mekan arayanlar burayı listeye ekleyebilir. Son yıllarda oldukça büyümüş, şubeli bir marka. Menüsünde hem ciğer hem de et çeşitleri var. Hem ciğeri hem ızgara köftesi lezzetli, salataları ve yan ürünleri de oldukça başarılı. Servis konusunda çok organize ve hızlılar.

Adres: Tahmis Çarşısı Sok., No:8, Edirne

Her gün açık

7. Ciğerci Niyazi Usta:

Edirne tava ciğeri için bize en çok önerilen yerlerden bir diğeri Niyazi Usta olmuştu. Tava ciğeri, köftesi ve tatlıları ile sevilen bir esnaf lokantası. Kısaca, farklı bir ciğerci daha denemek isterseniz burası da aklınızda olsun.

Adres: Mithat Paşa Mah., Ortakapı Cad., No:9, Edirne Merkez

Her gün açık

8. Çiçek Tava Ciğer:

Geldik son ciğerci önerimize; o da Nusret Usta’nın başında olduğu Çiçek Tava Ciğer. Buranın özelliği; Nusret Usta’nın yıllardan beri işinin başında kendisinin olması. Ciğerini kendi alması, kendi işlemesi ve pişirmesi. Zincir olmamış, otantik bir mekan arıyorsanız adresiniz burası olsun.

Adres: Sabuni Mah., Çilingirler Cad., Edirne Merkez

Her gün açık

9. Sayınbaş Badem Ezmesi:

Bir zamanlar Edirne badem ağaçları ile doluymuş. Dolayısıyla, zaman içinde en ünlü tatlıları da hep bademli olmuş! Badem ezmesi, acıbadem kurabiyesi ve Kavala kurabiyesi olarak bildiğimiz Edirne bademlisi şehrin imza lezzetleri. Bu üç ürünün de eski tip, katkısız ve ilk tarifleriyle olduğu gibi yapıldığı yer de Sayınbaş.

Saraçlar Caddesi’nde küçük bir satış mağazaları var; burada tüm ürünleri Pazar günü dahil bulabilirsiniz. Özellikle; Acıbadem kurabiyesini mutlaka denemenizi öneriyorum; çünkü tam olarak çocukluğumuzdaki o bozulmamış tadı veriyor. Butik üretim yapıyor, kesinlikle favorimiz oldu diyebiliriz.

Adres: Mithat Paşa Mah., Balık Pazarı Cad., No:10, Edirne Merkez

Her gün açık

10. Keçecizade:

Sayınbaş’ın yanı sıra Keçecizade de Edirne’nin ünlü lokum, kurabiye ve badem ezmesi markalarından. Zaten çoğu mağazada Keçecizade ürünlerini göreceksiniz; daha çok üretim yapan ve satış ağı daha geniş olan bir marka. Kurabiyesi de ezmesi de lezzetli. Belli bir adres vermiyorum, Edirne’de birçok yerde rastlarsınız.

11. Ceviz Cafe:

Karaağaç eski tren garı ve üniversite bölgesinde çok sayıda keyifli mekan bulunuyor. Biz gezimizde Ceviz Cafe’yi denedik ve ortamını çok sevdik. Çay, kahve için uğrayabileceğiniz, hatta bir de tavla atabileceğiniz bir mekan. Açık hava oturma alanı tam bizlikti, hani şöyle gelen geçeni izlemelik dediklerimizden! 🙂

Adres: Karaağaç Mah., Helasiye Cad., No:48, Edirne Merkez

Her gün açık

12. Dibek Kahvesi:  

Edirne çarşısında 1877’de açılan Dibek Kahvesi, sokak arasında ufacık bir mekan. Tam anlamıyla eski tarzda, nostaljik bir kahve kendisi. Adı üzerinde, dibek kahvesi mis gibi. Bu çevrede dolaşırken aklınızda olsun; üstelik çok da uygun fiyatlı.

Adres: Talat Paşa Mah., Hamam Aralık Sk., No:5, Edirne

Her gün açık

Dibek Kahvesi ile Edirne Yeme İçme Rehberi’mizin sonuna geldik. Sizin de sevdiğiniz Edirne mekanları varsa yorumlara eklemeyi unutmayın, biz de gittikçe listemizi güncellemeye devam edeceğiz. Şimdiden herkese iyi gezmeler ve afiyetler! 🙂

Dibek Kahvesi ile Edirne’de Ne Yenir – Edirne Yeme İçme Rehberi’nin sonuna geliyoruz, tüm gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından ulaşabilirsiniz.

Diğer Edirne Yazıları:

EDİRNE GEZİLECEK YERLER | EDİRNE GEZİ REHBERİ