Kurumsal hayatlardan kopup erken emekliliğe adım atacağımız canımız Bodrum’umuz, Ege sıcaklığı, gelişmişliği ve pek sevdiğimiz koyları ile ülkemizin açık ara en popüler tatil rotası. Bodrum’un özellikle yaz aylarının en sevilen tatil rotası olmasında, her bütçeye hitap eden konaklama seçeneklerinin ve çok alternatifli koylarıyla plajlarının da etkisi büyük. Bodrum’un herkese uygun bir alternatifi var; ister merkezde kalıp hem gezmeli hem yüzmeli bir tatil, ister biraz daha uzaklara kaçıp kafa dinlemeli bir yaz molası. Hazır Bodrum özlemimiz kabarmışken, Bodrum’un en sevdiğimiz koylarıyla plajlarını listeleyelim dedik. Bozdrum’da nerede yüzülür, Bodrum’un en güzel plajları ve koyları nerede, Bodrum plajları ücretleri ne kadar diyenler toplansın, deniz çantaları da hazırsa anlatmaya başlıyoruz!
Başlamadan Önce: Bodrum’da gidecek çok sayıda koy ve plaj var, bu yazıda en sevdiklerimize yer verdik. Siz de gidip beğendiğiniz işletmeli ya da işletmesiz plajları yazının sonuna yorum olarak eklemeyi unutmayın. 🙂
BODRUM’DA DENİZE GİRİLECEK YERLER: EN GÜZEL BODRUM KOYLARI VE PLAJLARI
#1 Ortakent Yahşi Beach:
Bodrum’daki favorilerimizden biri olan Ortakent, her gidişimizde listeye eklediğimiz plajlardan. Suyu ne soğuk ne sıcak, taşlık olduğu için daima berrak. Ortakent’te sahil boyu farklı işletmeler mevcut; hepsinde de yeme içme karşılığında tesislerden ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Burada 300-400 TL harcama şartı yok, dışarı çıktığınızda ne kadar harcayacaksanız rakamlar da o şekilde. Ayrıca şemsiye ve şezlong ücreti de ödemiyorsunuz. Özel araçla gelecekseniz, sabah erken saatler daha uygun. Otopark çok büyük olmadığı için günün ilerleyen saatlerinde park yeri bulmak zorlaşabilir. Upuzun sahiliyle kesinlikle Bodrum’un en sevilen plajlarından biri. Gelirken deniz ayakkabınızı almayı unutmayın.
#2 Kargıcak Koyu:
Hala çok popüler olmasa da gittiğinizde doğasıyla kendine hayran edecek güzellikteki Kargıcak Koyu, yolunun oldukça bozuk olması nedeniyle sakinliğini koruyor. Koyda bir işletme mevcut; şemsiye, şezlong kiralayabilir ya da büfesinden faydalanabilirsiniz. Fiyatların çok makul olmadığını söyleyebiliriz ama giderken yanınızda yiyecek içecek götürmek de bir seçenek. Plaj işletmesinde 2 şezlong 1 şemsiye 50 TL; şemsiye kiralamayacaksanız onu da yanınızda götürebilirsiniz. Plajı kumluk, denize girişi hafif taşlık. Her ihtimale karşı deniz ayakkabısı ile girmekte fayda var. Kargıcak Koyu’nda kamp atabilirsiniz; ancak herhangi bir organize kamp tesisi bulunmuyor.
#3 Akyarlar Karaincir Koyu:
Oldukça sığ denizi ve neredeyse yazın tamamında dalgasız olmasıyla Karaincir Koyu, Bodrum’un en sevilenlerinden biri. Halk plajı bölümünde belediyenin şemsiyelerinden ücretsiz faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kafe ve otellerin plaj alanlarından da yeme içme karşılığında yararlanabiliyorsunuz. Otel ve kafelerin alt limiti kişi başı 50 TL civarında. Denizi sığ olduğu için özellikle çocuklu aileler için çok ideal bir koy. Ücretsiz otopark imkanının da bulunduğu koyun yolu oldukça düzgün.
#4 Bitez Plajı:
Sabah erkenden gelinmediğinde belediyenin halk plajında yer bulamayacağınız, otopark problemi öğlen saatlerinden sonra çok fazla olan, alternatifli sahil işletmelerine sahip bir plaj. Girişi kumluk ve oldukça sığ olan Bitez plajında, kişi başı 50 TL harcama sözünüze karşılık tesislerin imkanlarından da faydalanabiliyorsunuz. Bodrum merkeze en yakın koylardan biri olması dolayısıyla yaz aylarında oldukça kalabalık ve çocuklu ailelerin sık tercih ettiği plajların başında geliyor.
#5 Mazı – Hurma Koyu:
Gökova körfezinin yanı başında yer alan Mazı köyü sahilinin deniz girişi ve sahili hafif taşlık olduğundan masmavi berrak suyuyla ünlü. Kendisi, ulaşımı nedeniyle aşırı popüler koylardan değil ama Bodrumluların kalabalıktan kaçmak için sıklıkla tercih ettiği yerlerden. Mazı köyünden denize doğru inerken iki koyla karşılaşacaksınız; Hurma koyu ve Çakılyalı koyu. Çakılyalı koyunda daha çok apart oteller yer alırken Hurma koyunda günübirlik denize girebileceğiniz restoran işletmeler mevcut. Bu işletmelerden şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz veya kişi başı 30-40 TL arasında değişen rakamlarda harcama sözü veriyorsanız ayrıca şemsiye ve şezlong ücreti alınmıyor. Mazı Restaurant bölgenin en sevilenlerinden, fiyatları da Bodrum ortalamasına göre oldukça makul.
Mazı’nın yolu virajlı olsa da oldukça rahat, normal binek aracınızla rahatlıkla gidebilirsiniz. Otopark sorun oluşturabiliyor; gelirken köye yakın bir yere bırakıp biraz yürüyebilir ya da sahil boyunca restoranların otoparklarından faydalanabilirsiniz. Yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı alın. Suyu Bodrum’daki diğer koylara nazaran biraz daha soğuk.
#6 Bardakçı Koyu:
Sanat güneşimiz Zeki Müren sayesinde ünlenen Bardakçı Koyu, Bodrum merkezden rahatlıkla gidebileceğiniz bir koy. Bodrum merkezden kalkan küçük balıkçı tekneleri ile 10 dakikada ulaşabileceğiniz koya gece geç saatlere kadar karşılıklı ulaşım mevcut. Shuttle gibi kullanılan bu teknelerde kişi başı ücret 15 TL. Neredeyse tamamında otel işletmeleri mevcut, halk plajı bölümü oldukça küçük. Plajı taşlık ve denize girişte deniz kestaneleri olduğundan yanınızda deniz ayakkabısı götürmeniz şart.
#7 Kissebükü Koyu:
Bodrum’un gizli kalmış köşelerinden Kissebükü Koyu, karadan ulaşımı zor ve zahmetli olan ama teknelerin sıklıkla tercih ettiği bir yer. Antik kalıntılarla doğayı bir araya getiren koyun çevresinde yerleşim ve yapılaşma olmadığı için Bodrum gibi kalabalığı bol bir rotada bile sakinliğini koruyor. Zaten bakirliği en sevilen özelliği. Zaman zaman imar konusu gündeme gelse de şu an için koy korunuyor, bozulmadan görülmesi konusunda ısrarcıyız. 🙂 Koyda kafe gibi bir işletme bulunmadığı için hazırlıklı gitmeniz gerektiğini hatırlatalım. Doğa yürüyüşleri ve offroad için gelinebilir, kamp atmak için uygun alanları da var. Kissebükü Koyu’na karadan gelmek için arazi aracı en mantıklısı, tekneyle zaten herhangi bir sorun yaşanmıyor.
#8 Göltürkbükü Cennet Koyu:
Yapılaşmaya henüz açılmamış Göltürkbükü Cennet Koyu’nda, dar bir patika yola aracınızı park ettikten sonra 50-100 metre kadar yürümeniz gerekiyor. Tesis olmadığı için tuvalet yemek içme gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir yer de yok; ancak ara sıra seyyar satıcılar gezip su, mısır gibi ürünler satıyor. Deniz girişi çakıllı kumlardan, girişte sorun yaşamıyorsunuz. Kamp sandalyelerini açıp sakin bir plaj günü yaşamak için güzel alternatiflerden biri. Kamp yapmak için müsait bir yer olsa da tesis olmadığı için olanakları yetersiz. Doğanın içinde bulunduğu için etrafta domuzlarla karşılaşma olasılığınız çok yüksek, genelde sadece yemek için sahile iniyorlar, yine de dikkat etmekte fayda var. 🙂
#9 Aspat Koyu:
Aspat Koyu’nda hem halk plajı olarak girilebilecek ücretsiz alan hem de Aspat Beach adında bir işletme var. Aspat Beach’in giriş ücreti olarak iki seçenek mevcut; ya kişi başı 80 TL vererek bu ödemeyi içeride yeme içme için kullanıyorsunuz ya da şezlong ve şemsiye ücreti olarak kişi başı 30 TL vererek sadece tesisten faydalanıyorsunuz. Aspat Beach, 13 yaşa kadar çocuklar için ücretsiz. Yeme içme fiyatları genel olarak diğer Bodrum plaj restoranlarıyla aynı seviyelerde. Sahil alanının genişliği ve palmiyelerin doğal gölge alanları en sevilen özellikleri. Aspat Koyu’nun deniz girişi hafif taşlık, sonrası tamamen kumluk. Oldukça berrak ve temiz bir deniz. Otopark sorunu yok, duş, tuvalet giyinme kabinleri temiz ve düzenli.
#10 Orak Adası:
Türkiye’nin en turkuaz manzaralarından birine sahip olan Orak Adası ve Akvaryum Koyu, Bodrum’da yüzmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Günübirlik tekne turlarının en sevilen rotalarından olan adada yerleşim yok. Tekne turlarının zaman aralığına denk gelmezseniz oldukça sakin. Tekne turlarının Orak Adası rotası saat 10:00 – 17:00 arasında değişiyor. İmkanınız varsa, özel bir tekne kiralayıp daha sakin bir zamanda görmenizi öneririz. En güzel dönemlerinin de Mayıs ve Eylül ayları olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu aylarda 4-6 kişilik tekneler ortalama 1.000 TL ile özel tur yapıyor.
BONUS: BODRUM TEKNE TURU
Bodrum tekne turları iki farklı rotada ilerliyor; ilki Orak Adası, Pabuç Burnu, Kızıl Burun ve Tavşan Burnu, diğeri ise Karaada ve Kleopatra sıcak su mağarası, Meteor çukuru, Akvaryum koyu, Tavşan burnu ve Poyraz koyu. İlk rotanın tekne turu fiyatı 90 TL, ikinci rota 60 TL.
Tekneler sabah 10:00 gibi Bodrum merkezden kalkıyor, 18:00 civarı Bodrum merkeze geri dönüyor. Tekne turu rotası oldukça keyifli ama kapasitenin fazla olduğunu belirtelim. Özellikle, sezonda teknelerin çoğu ortalama 50-60 kişi ile hareket ediyor. Tabii, Covid-19 sonrası nasıl bir düzenleme geleceğini takip etmek gerek. 🙂 Tekne turlarıyla birlikte Bodrum plajları yazımızın sonuna geldik. Tüm fotoğraf ve gezi notlarımıza Instagram’da @nesemcelikkaya hesabından da ulaşabilirsiniz. Bizi takip edin, birlikte gezelim!
Ege’de Huzurlu Mavi: Bodrum Gezi Rehberi
Merhaba, sarsala koyuna daha önce gitmediyseniz tavsiye ederim. Eşimle favori rotamız. İşletme bulunuyor ve uygun fiyatları var. Denizi harika